Osmička urvala tři výhry v řadě s čistým štítem
čtvrtek 30. října 2014

Pořádná porce zápasů. Žáci Letců většinu z nich zvládli

Devět utkání za posledních pět dnů. To je těžká porce zápasů, kterou letňanské třídy absolvovaly ve svých soutěžích. Jediná sedmička odehrála jeden duel, stoprocentně si v obou případech počínala také pětka. Šestku a osmičku čekaly rovnou tři zápasy a oba týmy byly vesměs úspěšné. Osmáci navíc dokázali vyhrát bez jediné inkasované branky! Suma sumárum - celkem 16 ukořistěných bodů.

Nejprve přišli o nulu, pak se jí konečně dočkali

Pětka v sobotu absolvovala utkání s Velkými Popovicemi a v úterý jela do Nymburku. S oběma soupeři si snadno poradila. Dvě hladké výhry s celkovým skóre 17:1 hovoří za vše, tenhle tým zkrátka poctivě pracuje.

Hodnocení Jana Zlatohlávka se po první bitvě příliš nelišilo od předchozího kola. "Výhra nad kvalitním soupeřem těší, nicméně předvedená hra nebyla úplně podle našich představ," řekl kouč. Těšila ho dobrá produktivita, ale mrzí ho příliš mnoho individuálních chyb v obraně a kostrbatá hra. "Nám tam spadlo téměř všechno, takže pro soupeře to byl možná až příliš krutý výsledek," dodal k triumfu 12:1.

Pochvalu si od něj zasloužil mladičký Patrik Uher z ročníku 2005, který se v utkání blýskl čtyřmi góly. Klíčovým faktorem se ale ukázal být brankář Lukáš Malant, jenž opět kryl 40 střel soupeře. "Vždycky mu smolně uteče nula. I tentokrát v samotném závěru a ještě k tomu v oslabení, kdy jsme hráli laxně před brankou."

Jenže sotva si trenér povzdechl, letňanský gólman vychytal čisté konto hned v následujícím utkání a pomohl tak vítězství 5:0 v Nymburku. Letci o něm rozhodli už v první třetině, v níž nastříleli čtyři branky. O všechny gólové zásahy se tentokrát podělilo pět různých hráčů.

5. třída: HC Letci - Velké Popovice 12:1 (6:0, 2:0, 4:1)
Branky domácích: Uher 4, Blažek 2, Šíba 2, Kudrna 2, Křišťan, Štípek. Asistence: Křišťan 3, Štípek 3, Šercl, Van Luyk, Kalista.

Nymburk - HC Letci 0:5 (0:4, 0:1, 0:0)
Branky hostů: Křišťan, Uher, Van Luyk, Kadlec, Blažek. Asistence: Kudrna, Blažek.

Dvě výhry, nezastavil je ani zbloudilý autobus

O zápas víc v posledních pěti dnech sehráli šestáci. Ze tří utkání urvali dvě vítězství - v sobotu nad slabým týmem Krkonoš a ve středu na ledě Slavie. Ve Dvoře Králové si s Krkonošemi sice hladce poradili, ale utkání předcházely komplikace ve zpožděném příjezdu. Autobus Letců totiž zabloudil a mužstvo nestihlo rozcvičku.

To v pondělí měla bitva s Kolínem zcela jiný náboj. "Naprosto vyrovnané utkání ve velkém tempu," líčil trenér Martin Uldrich. Letci nakonec drama nezvládli a podlehli těsně 5:6. "Rozhodly hloupé chyby jednotlivců, soupeřům jsme dovolovali dorážky a byli málo důrazní. Kolínu naopak pomohlo štěstí, jednou jsme trefili tyč, dvakrát se puk klouzal po brankové čáře..."

Podle kouče rozhodl gól na 3:5, jinak si ale úroveň klání pochvaloval. A náboj měla i středeční bitva se Slavií. Letci dobyli její tvrz vysokou výhrou 8:3 a od začátku za ní šli velmi přesvědčivě. S pražským rivalem tak mají ze dvou vzájemných zápasů zatím stoprocentní bilanci.

6. třída: Krkonoše - HC Letci 2:6 (0:3, 1:2, 1:1)
Branky hostů: Ullrych 2, Václavík, Tůma, Dobrov, Vlasák. Asistence: Strnad, Straka, Ullrych, Čech, Tůma.

HC Letci - Kolín 5:6 (1:2, 1:2, 3:2)

Branky domácích: Broš, Dobrov, Tůma, Straka, Novotný. Asistence: Čech, Václavík, Vlasák.

Slavia Praha - HC Letci 3:8 (1:2, 0:2, 2:4)
Branky hostů: Dobrov 2, Václavík 2, Strnad, Tůma, Broš, Ullrych. Asistence: Strnad 3, Dobrov, Tůma, Vlasák.

Odehráli jediný duel, konečně po delší době vyhráli

Jediní sedmáci absolvovali v posledních dnech pouze jedno utkání, a to v úterý v Nymburku. Velké Popovice, s nimiž by měli podle předpokladů hrát minulou sobotu, totiž mají jen jeden žákovský tým, se kterým hráli letňanští páťáci. Ani Nymburk ale pro 7. třídu nepředstavoval těžkou překážku, Letci ho porazili vysoko 9:1. "Byl to nejslabší soupeř," uznal trenér Martin Rousek.

Ten měl sice povinnosti s mladším dorostem, ale u týmu žáků ho zastupoval asistent Jan Mišner. "Byla to jednoznačná záležitost, jen to mělo skončit ještě vyšším rozdílem," řekl. "Věděli jsme, že musíme povinně vyhrát, soupeř na tom nebyl moc dobře. Svědčí o tom i fakt, že jsme dokázali skórovat při oslabení tři na pět." Přesto může tahle výhra povzbudit - vždyť Letci vyhráli poprvé od 21. září.

7. třída: Nymburk - HC Letci 1:9 (0:3, 1:2, 0:4)

Branky hostů: Adamec 3, Liberda, Klatt, Souček, Hlaváč, Hruška, Výrut. Asistence: Výrut 2, Appelt, Jansa, Hlaváč.

Sérii s čistým štítem nepřekazil ani pražský rival

Bez ztráty bodu a třikrát s nulou si od soboty počínali letňanští osmáci. Úctyhodná bilance, že? Ve středu dokázali navázat na víkendový triumf 5:0 ve Dvoře Králové a pondělní výhru 4:0 s Kolínem a na ledě pražské Slavie zvítězili 2:0.

"V sobotu jsme jeli autobusem asi tři hodiny a klukům se dělalo špatně. Jsem rád, že jsme to nakonec zvládli, i když to byla naše povinnost," líčil trenér osmičky Ladislav Kadaně. Jeho tým ten den nastoupil proti poslednímu celku tabulky a proti síle Letců to byl jednoznačný zápas. "Nechal jsem zahrát všechny kluky, aby si to užili. Ale málo proměňujeme šance, mohli jsme dát daleko víc gólů," zmínil, co ho mrzí.

I v pondělí byli Letci lepším týmem a Kolínu na svém ledě nedali moc šancí. Právě zlepšená produktivita trenéra těšila. "Oba to byly podobné zápasy, Kolín byl už potom téměř odevzdaný. My jsme si šli od začátku za svým cílem."

Letci jako by začarovali proti soupeřům svou branku a nedovolili jim vstřelit jediný gól. Jejich magie fungovala také proti Slavii, s níž dříve neměli pozitivní bilanci. Tímto cenným triumfem ale prodloužili svou sérii vítězství už na pět utkání v řadě. A zaslouženě si užívají skvělé nálady.

8. třída: Krkonoše - HC Letci 0:5 (0:1, 0:1, 0:3)

Branky hostů: Duchan, Rudolf, Pinkas, Klimo, Klikorka. Asistence: Vrba 2, Duchan, Pejchal.

HC Letci - Kolín 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Branky domácích: Duchan, Klikorka, Zedek, Rudolf. Asistence: Duchan, Vlček, Klikorka, Tzovairis.

Slavia Praha - HC Letci 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky hostů: Pinkas, Pejchal. Asistence: Klikorka, Vrba.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka