Letci si v Kolíně zkomplikovali situaci
neděle 04. ledna 2015

Začátek bez gólů. Mladší dorost ztratil body s outsiderem

S loňským rokem se loučili vítězstvím 3:0 nad Libercem. Ten nový zahájili ve stejném poměru porážkou na ledě Kolína. Mladší dorostenci Letňan v neděli neuspěli s posledním týmem tabulky a v boji o jediné místo do play off si tak znovu komplikují cestu. Sobotní 25. kolo s Českými Budějovicemi, které bylo původně na programu, se Letcům odložilo na příští čtvrtek.

Tým Tomáše Blažka absolvoval v Kolíně třetí venkovní utkání po sobě, teprve nyní domů odjel s prázdnou. To další Letce čeká ve čtvrtek v Jihlavě, s níž se přetahují o vedoucí pozice. 

Letňany pokračují v nadstavbě o udržení, ale stále drží šanci na historicky první účast ve vyřazovací části. Jenže teď přišla zbytečná porážka.

"Rozhodlo naše neproměňování šancí, zachytal jim dobře gólman. Naopak my jsme od soupeře inkasovali laciné góly," měl jasno kouč Blažek. "Větší část zápasu jsme měli trochu navrch, ale nebylo to platné. Kolín má kvalitní tým, ne náhodou s ním ztrácí body i ostatní mužstva."

Na přípravu na soutěž přitom nebylo po svátcích moc času. Letci stihli jeden trénink a raději si nechali odložit sobotní zápas s Budějovicemi. I v Kolíně se ale po dlouhé pauze dostávali hůře do zápasu. 

"V boji o první místo je to pro nás velká komplikace," připomíná Blažek. "Ale nezapomínejme, že i když se díváme na čelo tabulky, pořád nemáme dostatečný náskok ani před posledním Kolínem. Ta tabulka je opravdu vyrovnaná."

Na Letcích se možná projevuje i šňůra v cizím prostředí. "Pro kluky to je asi náročnější, přece jenom na domácím ledě se cítí nejlíp. Povedlo se nám vyhrát v Mladé Boleslavi a v Liberci, v Kolíně už bohužel ne."

A co ve čtvrtek v Jihlavě? "Opět to bude nesmírně těžký zápas, oni mají silný kádr podpořený skvělým brankářem. Musíme se na to pořádně připravit a pokusit se uspět," burcuje Blažek.

Kolín - HC Letci 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Mašin (Bedrník, Zdeněk), 27. Beneš, 60. Pokorný (Mašín, Zdeněk). Rozhodčí: Kubeš - M. Tasch, J. Tasch. Vyloučení: 4:2. Bez využití. Diváci: 75.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka