Letci si s těžkými soupeři poradili napůl
pondělí 12. ledna 2015

Čtvrťáci začali kanonádou. Vyhrály i pětka se sedmičkou

Ve znamení ostré premiéry se odehrál uplynulý víkend pro letňanské čtvrťáky. Ti totiž zahájili soutěž na velkém kluzišti a hned si do ligové tabulky připsali první body, když doslova rozdrtili Zbraslav. Těžcí soupeři čekali ostatní třídy Letců, ale bodově úspěšné byly pouze z poloviny. Zatímco pětka a sedmička si poradily s Kralupy nad Vltavou, šesťáci a osmáci nestačili na Liberec.

Čtvrťáci si hned na začátek soutěže zastříleli

První utkání na celém hřišti sehráli hráči čtvrtých tříd, které čekal soupeř ze Zbraslavi. Domácí se do nové sezony pustili s chutí a nedali svému soupeři žádnou šanci. Největší hvězdou utkání byl Martin Vašíček, který vstřelil úctyhodných šest gólů. 

"Kluci měli radost z prvního soutěžního vítězství, ale i oni věděli, že to byla od začátku jasná záležitost. Naše herní převaha byla výrazná. Pro Zbraslav byl tento výsledek ještě milosrdný, klidně to mohlo skončit větším rozdílem," hodnotil asistent trenéra Marek Horáček.

Pokračovat dál v takových výkonech bude pro družinu čtvrtých tříd určitě složitější. "My tuhle výhru nepřeceňujeme. Pro nás to byl nejlehčí soupeř, který navíc nastupoval s několika mladšími hráči. V příštích kolech už to bude o dost zajímavější," pokorně dodal Horáček.

4. třída: HC Letci - Zbraslav 12:0 (6:0, 2:0, 4:0)
Branky domácích: Vašíček 6, Šrámek 3, Brytski, Horáček, Vosmík. Asistence: Brytski 2, Svoboda 2, Horáček 2, Šrámek, Liberda, Vosmík.

Páťáci byli o třídu lepší než jejich soupeř

Utkání, které hovořilo jasně ve prospěch páté třídy Letňan. Tak by se dal krátce hodnotit duel, ve kterém nastoupily Letňany s trenérem Ivanem Utěšilem proti soupeři z Kralup nad Vltavou. Tři branky si v zápase připsal Viktor Štípek, který se tak výrazně podepsal pod úspěch celého týmu.

"V tomhle případě výsledek neodpovídá hře, kterou jsme předvedli. Soupeř byl o třídu horší a my jsme se mu bohužel herně přizpůsobili. Kluci nepředvedli výkon, který jsme od nich očekávali. Chybělo nasazení a chuť do zápasu," přiznal asistent trenéra Ivan Utěšil.

5. třída: HC Letci - Kralupy nad Vltavou 9:1 (3:1, 2:0, 4:0)
Branky domácích: Štípek 3, Kudrna 2, Sabol, Uher, Panýr, Van Luyk. Asistence: Štípek 2, Havlůj 2, Kalista, Uher, Křišťan, Šíba.

U šesťáků rozhodlo neproměňování šancí

Po vysoké výhře v minulém zápase nad Hvězdou Praha čekal na šesťáky další oříšek. Jejich soupeřem byl kvalitní celek z Liberce, který v zápase nedal nic zadarmo. Ačkoliv svěřenci Martin Uldricha zvládli první třetinu velmi dobře, své vedení už navýšit nedokázali. V dalším průběhu hry dominoval Liberec, který si po výsledku 3:5 odvezl všechny body.

"Utkání jsme měli velmi dobře rozehrané, bohužel rozhodlo to, že jsme v první třetině nedokázali využít více šancí. Navíc se domnívám, že kluci hráli pouze na 70 procent, což mě velmi mrzí," zhodnotil utkání zklamaný Uldrich.

V dalším zápase čeká na mladíky Letňan další kvalitní celek z Pardubic. "Rozhodně se musíme ponaučit a jít do zápasu na maximum. Pokud budeme hrát takhle, tak to znovu nedopadne dobře. Tentokrát nemůžu nikoho pochválit," přidal Uldrich na závěr.

6. třída: HC Letci - Liberec 3:5 (1:0, 1:3, 1:2)
Branky domácích: Pinkas, Bucek, Ullrych. Asistence: Novotný, Broš.

Sedmáci odehráli utkání ve skvělém tempu

Úctyhodný výkon předvedli mladíci ze sedmých tříd, kteří přehráli Kralupy nad Vltavou ve všech směrech. O zápase rozhodla druhá třetina, již svěřenci Martina Rouska ovládli v poměru 4:0. Kvalitním výkonem se v zápase blýskli všichni hráči, ale je nutno zmínit střelecký výkon hned několika hráčů. Nejvýrazněji se prosadil Ďaniel Bespalčenko, který si připsal hattrick. Zdatně mu sekundovali hned tři dvougóloví hráči - Filipové Zrcek a Jansa i Václav Adamec.

"Společně s asistentem jsme absolutně spokojeni s výkonem. Kluci plnili všechny naše pokyny a hned to přineslo ovoce. Hráli jsme ve vynikajícím tempu, kluci se tlačili do brány a do dorážek, z čehož pramenilo tolik branek," hodnotil utkání hlavní trenér Martin Rousek.

Za tím dalším zajíždí Letci na led Vlašimi, kde by měli zvítězit, pokud v takovém výkonu budou pokračovat. "Na hráčích je jasně vidět, že mají chuť hrát, že je hokej baví. A my doufáme, že to tak bude pokračovat i nadále," dodal spokojený Rousek.

7. třída: HC Letci - Kralupy nad Vltavou 10:4 (3:2, 4:0, 3:2)
Branky domácích: Bespalčenko 3, Zrcek 2, Adamec 2, Jansa 2, Babovák. Asistence: Adamec 3, Jansa 2, Hlaváč 2, Appelt, Babovák, Bespalčenko, Stránský.

Osmáci nezvládli bitvu po špatném začátku

První třetina znamenala pro osmou třídu velké zkomplikování situace. Poté však přišla mírná vzpruha a snaha o korigování skóre, ale v závěrečné části proti Liberci už bohužel nezbyly síly na další branku.

"Mistrovské utkání jsme hráli po dlouhé době, ale vinu bych na to svalovat nechtěl. Začali jsme bídně, věděl jsem, že pokud se do druhé třetiny nezlepšíme, odejdeme z ledu s pořádným výpraskem. Nakonec jsme se přeci jen zvedli a soupeři jsme se vyrovnali. Bohužel na to, abychom vyrovnali a zdramatizovali zápas, jsme neměli," kritizoval své svěřence za první třetinu trenér Ladislav Kadaně.

Stejně jakou šestou třídu čeká na osmáky utkání v Pardubicích. "Jsem přesvědčený, že máme kvalitní mužstvo. Když budeme ke každému zápasu přistupovat zodpovědně, tak můžeme porazit kohokoliv," prozradil odhodlaný Kadaně.

8. třída: HC Letci - Liberec 2:3 (0:2, 1:1, 1:0)
Branky domácích: Škutina, PinkasAsistence: Duchan, Vrba, Riley.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka