Letci v přeboru vyřadili rezervu Kobry
pondělí 26. ledna 2015

Končí základní část. Muži jdou do nadstavby jako vítěz

Sedmnáct vítězství, jediná porážka. To je dosavadní bilance mužské kategorie Letňan v letošní sezoně Pražského přeboru. Vlastně i poslední utkání se odehrávalo v režii, ve které probíhala celá sezona. Svěřenci Jana Doutnáče převálcovali rezervu pražské Kobry a znemožnili jí vstup mezi nejlepší čtyřku. Na výhře 6:1 se výrazně podílel Ladislav Kadaně, který v utkání vstřelil hattrick.

Bezkonkurenční jízdu zatím svádějí po celou sezonu. V osmnácti zápasech zklamali pouze jedinkrát, když kapitulovali s Hvězdou. Právě od této porážky přišla série třinácti výher v řadě a zasloužená první pozice v tabulce.

Teď ji muži budou chtít potvrdit. V nadstavbě o právo postoupit do baráže.

Sobotní utkání probíhalo hladce hned od úvodních minut. Domácí ovládli první třetinu, v té druhé museli čelit kontaktní brance, ale nenechali nic náhodě a zvítězili 6:1.

"Z výkonu jako takového moc spokojeni být nemůžeme. Jediné, o co nám šlo, bylo, abychom nepustili Kobru do nejlepší čtyřky, což se nám povedlo," zhodnotil utkání kapitán mužstva a střelec dvou branek Jan Mišner. "Nechci říkat, že by Kobra odehrála špatný zápas. Jediný rozdíl byl v tom, že my jsme naše šance dokázali využít," dodal 24letý forvard.

Kromě Mišnera se do statistik zápasů výrazně zapsal třiadvacetiletý Ladislav Kadaně, který se prosadil dokonce třikrát. Možná to je ideální načasování střelecké formy, která bude potřeba do další a ještě důležitější fáze sezony.

Muže nyní čekají dvoukolové boje s prvními čtyřmi týmy. Spolu s Letci postupují největší rival Hvězda, Lomnice nad Popelkou a pražští Bohemians, kteří se před Kobru dostali o jediný bod. Tabulka je ZDE.

Důležitá ale nebyla jen výhra Letců. Na dálku totiž sledovali jiný zajímavý souboj - druhé Hvězdy se třetí Lomnicí. Díky jejich vzájemné remíze 3:3 se totiž náskok vedoucích Letňan navýšil už na čtyři body. A Mišner před časem přiznal: "Bylo by lepší, kdybychom nemuseli hrát pod úplným tlakem."

Letci touží vybojovat druhou národní ligu. Cestu do baráže mají zatím vydlážděnou náramně.

HC Letci - Kobra Praha "B" 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 9. Mišner (Štěpán, Keller), 12. Kadaně (Mrázek), 34. Mišner, 40. Kadaně (Krňanský), 52. Kadaně (Mrázek), 60. Bílek (Kotyra) - 28. Gron (Michalů).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka