Letci se po výhře 6:1 přiblížili čelu tabulky
neděle 01. února 2015

Mladší dorost si spravil chuť. Po porážce rozprášil Kolín

Střídavá bilance mladších dorostenců pokračuje. Po zaváhání s Českými Budějovicemi v minulém extraligovém kole tentokrát přišla vysoká výhra nad posledním Kolínem. Na nedělní dominanci letňanského celku se výrazně podílel 15letý útočník Lukáš Kučera, který vstřelil jednu branku a další tři připravil. Na druhé Budějovice mají nyní Letci čtyřbodovou ztrátu, na vedoucí Jihlavu pětibodovou.

Byla to snaha odčinit porážku z pátečního zápasu a znovu se přiblížit čelu tabulky. Proti nepředvídatelnému Kolínu se to Letcům povedlo. Hostující Kozlové jsou na posledním místě nadstavby o udržení, ale v posledním zápase dokázali Letňany porazit. 

Jenže v neděli jim Letci všechno vrátili.

Podali totiž zodpovědný výkon a už v polovině utkání rozhodli o vítězi. Velkým podílem se na kanonádě 6:1 podílel zmiňovaný Kučera. "Musím pochválit kluky za hru v první půli zápasu. Podali jsme kolektivní výkon, vytvořili si náskok a de facto jsme rozhodli o vítězi," hodnotil hlavní trenér Tomáš Blažek.

Přesto by si Letňanští měli dát na jednu věc pozor - ve druhé polovině zápasu podle slov svého kouče polevili v tempu, a tohle se jim už několikrát v minulosti vymstilo.

"Ve druhé půli už to tak slavné nebylo. Kluci ucítili, že máme slibný náskok a neplnili si své povinnosti na maximum. Byl bych rád, kdybychom odehráli celé utkání naplno, ale tentokrát jsme vyhráli, tak se nebudu tolik zlobit," dodal Blažek.

HC Letci - Kolín 6:1 (3:0, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky:
4. Burda (Kučera), 7. Sklenář (Kučera), 18. Fabiánek (Danov), 24. Kučera (Antoš, Gebell), 30. Danov (Rousek, Vojtela), 55. Fabiánek (Kučera, Rousek) - 52. Martínek (Mašín, Pokorný). Rozhodčí: Výborný - Kratochvíl, Pezl. Vyloučení: 5:7. Využití: 4:0. Diváci: 50. Střely na branku: 47:26.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka