Třídy Letců měly znovu nabitý program
úterý 03. února 2015

Sedmáci dál drtí soky. Napůl úspěšní byli i ostatní žáci

Další zápasová "nálož" čekala na žákovské třídy hokejových Letňan. Páťáci, šesťáci i osmáci odehráli utkání v pátek i v sobotu a úspěšní byli pokaždé jen z poloviny. Sedmáci hráli jediný zápas, ale znovu si pořádně zatříleli a domácí kanonádou 17:2 nad Nymburkem potvrdili současnou fazonu. Čtvrtá třída měla tentokrát volný program, utkání s pražskou Kobrou bylo totiž odloženo na únorový termín.

Po prohře s Popovicemi výhra nad Nymburkem

Hned dvojzápas čekal na páťáky, kteří se v pátečním utkání představili na hřišti Velkých Popovic. Po vyrovnaném stavu v první třetině přišlo zaváhání ve druhé, když svěřenci Jana Zlatohlávka a Ivana Utěšila prohráli 0:3. Ačkoliv se v poslední části snažili o zdramatizování, domácí si své vedení pohlídali a poslali Letce domů bez zisku bodů.

"Musím říct, že soupeř hrál kvalitně. My bohužel nezvládali zodpovědně bránit a po chybách v obranném pásmu jsme dostávali zbytečné branky," hodnotil utkání asistent trenéra Utěšil. "Popovice měly v prvních dvou třetinách více ze hry. My jsme se zvedli až v poslední části, kde jsme potrestali několik chyb domácích, ale na vítězství to bohužel nestačilo."

Pátá třída bohužel momentálně doplácí na velkou marodku. "Museli jsme se vypořádat s absencí jednoho z nejproduktivnějších hráčů Viktora Štípka, který si při lyžování zlomil ruku. Hodně hráčů je nemocných a někteří nastupovali po nemoci, takže neměli tolik natrénováno," vyjádřil se Utěšil k vysoké absenci svých svěřenců.

V sobotu jim byl soupeřem Nymburk, proti kterému se Letci dokázali ideálně zkoncentrovat a podali zodpovědný výkon. "Podali jsme jeden z nejlepších výkonů za poslední dobu, takže musím kluky pochválit. Nebyla znát žádná únava, vlítli jsme na ně a povedlo se nám několik kvalitních kombinací. Dokonce musím říct, že některé rozehrávky byly na úrovni vyšší kategorie," smekl Utěšil před výkonem ve druhém zápase. Hattrickem se blýskli Filip Blažek a Tomáš Kudrna.

5. třída: Velké Popovice - HC Letci 8:4 (1:1, 3:0, 4:3)
Branky hostů: Kudrna 2, Křišťan, Šercl. Asistence: Šercl 3.

HC Letci - Nymburk 8:2 (5:0, 2:1, 1:1)
Branky domácích: Blažek 3, Kudrna 3, Křišťan, Šíba. Asistence: Šercl 2, Havlůj, Kudrna, Panýr.

Na Hradec Králové to nestačilo, na Krkonoše ano

S marodkou se potýkají také svěřenci Martina Uldricha. Do prvního utkání s kvalitním týmem Hradce Králové nastoupili značně oslabeni a už po první třetině prohrávali 0:3. V prostřední části silou vůle dokázali utkání zdramatizovat, ale poslední část byla opět v režii domácích hráčů.

"Do zápasu jsme šli značně oslabeni, tudíž jsme chtěli utkání hlavně důstojně odehrát. První třetina se nám moc nepovedla, ale ve druhé jsme dokázali soupeře dotáhnout. Tam bylo jasně vidět, proč je Hradec lepší. Ve třetí části domácí zabrali a nedali nám žádnou šanci na body," vyjádřil se k průběhu duelu trenér Martin Uldrich.

Šesťákům bohužel ze zdravotních důvodů chyběli oba brankáři. Nemocní jsou také tři hráči, kteří hrají velmi dobře a dokáží podržet kotouč. Druhé utkání bylo znovu proti slabšímu soupeři, a tak bylo jasné, že je potřeba zvítězit. Navzdory marodce se to šesťákům přeci jen podařilo. Svému soupeři nedovolili jedinou branku a zvítězili vysoko 13:0.

"Do Krkonoš jsme odjížděli s tím, že by byla velká ostuda, pokud bychom vysoko nevyhráli. Naštěstí se nám do sestavy vrátil jeden střelec, který naši ofenzivu dost oživil. Musím říct, že jsme hráli také zodpovědně dozadu, takže jsme soupeři nepovolili ani moc situací, ze kterých by mohl skórovat," pronesl po zápase hlavní trenér. Dvojice Václavík - Dobrov zaznamenala dva hattricky a připsala si i asistence.

6. třída: Hradec Králové - HC Letci 9:4 (3:0, 3:4, 3:0)
Branky hostů: Čech, Václavík, Ullrych, Broš. Asistence: Novotný, Vojta, Pinkas.

Krkonoše - HC Letci 0:13 (0:2, 0:4, 0:7)
Branky hostů: Václavík 3, Dobrov 3, Strnad 2, Tůma 2, Vlasák, Pinkas, Novotný. Asistence: Dobrov 2, Vlasák, Ullrych, Václavík, Broš, Strnad, Tůma, Vojta, Čech

Střelecká forma pokračuje i po bitvě s Nymburkem

Sebevědomím srší sedmáci, kteří v posledních zápasech nedávají soupeřům žádnou šanci. Během pěti střetnutí dokázali nastřílet neuvěřitelných 70 branek. Tentokrát je čekal jediný soupeř - v sobotu přijel Nymburk, který v Letňanech prohrál 2:17. O vítězi se rozhodlo už v první třetině, kterou Letci vyhráli v poměru 8:0. Ve své střelecké produktivitě nepolevili ani po zbytek utkání.

"V prvních zápasech jsme s týmy jako Podblanicko nebo Kralupy prohráli, ale teď se jich už nebojíme. Kluci se nebojí a zlepšují se zápas od zápasu," dodal.

V sobotu se nejvíce blýskl Ďaniel Bespalčenko, který vstřelil hattrick a na další čtyři branky přihrál. O tři branky se postaral také Adam Stupka, který ke střeleckému výkonu přidal stejný počet asistencí. Co by to bylo za zápas, kdyby se výrazně neprosadil ani Václav Adamec. Ten přidal rovněž hattrick a dvě asistence.

"Nemůžu si na nic stěžovat, kluci pokračovali ve výborné formě. Zkrátka na sobě pracují a v těch zápasech to je znát. Na trénincích hodně trénujeme zakončení, takže jsem rád, že to kluci plní i v utkání. Ono, když se tlačí do branky, zvednou hlavu při střelbě, tak se potom nemůžeme divit, že soupeři nastřílíme tolik branek," nešetřil chválou trenér Martin Rousek.

7. třída: HC Letci - Nymburk 17:2 (8:0, 4:0, 5:2)
Branky domácích: Bespalčenko 3, Adamec 3, Stupka 3, Hlaváč 2, Jansa 2, Klatt, Zrcek, Babovák, Stránský. Asistence: Bespalčenko 4, Stupka 3, Jansa 3, Adamec 2, Babovák, Zrcek, Hlaváč, Appelt, Liberda

Nejprve důstojný boj v Hradci, pak skalp Krkonoš

Těžký hrací den čekal na osmáky zejména v pátek, kdy se svěřenci Ladislava Kadaněho vydali na steč nejlepšímu celku tabulky - Hradci Králové. Bohužel velká marodka panuje i u starších tříd, takže utkání proti nejlepšímu mužstvu mohlo znamenat pouze překvapení. To se osmé třídě povedlo a v Hradci odehrála kvalitní utkání, kde nezvládla až samotný závěr a prohrála.

"Já bych chtěl kluky pochválit za bojovnost. Proti lídrovi jsme odehráli kvalitní utkání, kde jsme se drželi až do posledních pěti minut na rozdíl jediné branky. Potom jsme bohužel dostali nešťastnou branku na 3:1 a následně po chybě na 4:1," hodnotil utkání trenér Ladislav Kadaně. "Chtěl bych poděkovat klukům ze sedmé třídy, kteří nám jeli pomoct a odehráli dobré utkání," dodal.

V druhém zápase Letce čekalo naopak poslední mužstvo tabulky, takže byla v očekávání určitá výsledková vzpruha. A i přes nízký počet hráčů se jim podařilo zvítězit jasným rozdílem 9:2.

"Druhý zápas byl podstatně snažší než ten v Hradci. Hráli jsme pouze na jedenáct hráčů, ale zvládli jsme to v pohodě. Ve druhé třetině se nám podařilo vstřelit sedm branek a nemuseli jsme nikam spěchat," poznamenal trenér.

8. třída: Hradec Králové - HC Letci 4:1 (1:1, 1:0, 2:0)
Branka hostů: Vrba. Asistence: Riley.

Krkonoše - HC Letci 2:9 (0:1, 1:7, 1:1)
Branky hostů: Duchan 2, Vlček 2, Rudolf, Klimo, Klikorka, Skutina, Vrba. Asistence: Klimo 2, Krutil 2, Skutina.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka