Letňanští žáci měli víkend plný zápasů
pondělí 09. února 2015

Čtyřka si prožila první porážku. Ostatní třídy bodovaly

Dva zápasy ve dvou dnech měly zprvu odehrát hned čtyři žákovské týmy Letců. Původní plán dodrželi jen šesťáci s osmáky, kteří proti Kolínu a Slavii urvali celkem tři body. Pětce se sedmičkou byly bitvy se Sedlčany odloženy na polovinu března, a tak jen potvrdily roli favoritů na ledě Kutné Hory. Po týdenní odmlce hrála i čtvrtá třída, která však s Kobrou zažila první porážku v rozjeté soutěži.

Den "blbec" mělo celé mužstvo

Čtvrťáci v nedělním utkání s pražskou Kobrou zažili první porážku v soutěži a podle trenérů také zcela zaslouženou. "Tady nejde někoho vyzdvihovat ani na nikoho něco svádět. Byl to zápas blbec, který se nepovedl celému týmu," přiznal jeden z koučů Marek Horáček.

Malým Letcům "utekla" první třetina, poté už jen marně dotahovali ztrátu. Ospalý úvod zapříčinil konečný výsledek 5:8. Přitom v přípravě stejného soupeře většinou poráželi a na Kobru si věřili. "Má tam ale pár šikovných kluků, celkově hrála hezky a byla hladová po vítězství. Doufám, že naši kluci zase trochu spadnou z hrušky dolů a přistoupí k příštímu zápasu zodpovědně," snaží se najít Horáček pozitivum.

4. třída: Kobra Praha - HC Letci 8:5 (4:1, 2:2, 2:2)
Branky hostů:
Helus, Štípek, Vosmík, Brytski, Svoboda. Asistence: Vašíček 2, Bejček, Štípek.

Křišťan se blýskl pěti trefami

Pětka si přijela pro povinné vítězství do Kutné Hory a to také bez problémů splnila. Z ledu posledního týmu tabulky si nakonec odvezla jednoznačný triumf 12:2. "I když máme stále značnou marodku, dokázali jsme svou herní převahu jednoznačně využít," konstatoval kouč Jan Zlatohlávek.

V zápase se střelecky blýskl Petr Křišťan, autor pěti gólů, hattrick přidal také Tomáš Kudrna. "Vyhráli jsme solidním týmovým výkonem proti soupeři, který na to zkrátka výkonnostně neměl," dodal letňanský trenér. "Byla to povinnost, nijak bych to nepřeceňoval." Nedělní utkání se Sedlčany bylo odloženo na polovinu března.

5. třída: Kutná Hora - HC Letci 2:12 (0:2, 1:7, 1:3)
Branky hostů:
Křišťan 5, Kudrna 3, Blažek, Sabol, Sýkora, Van Luyk. Asistence: Blažek 2, Panýr 2, Van Luyk, Kalajev, Šercl, Sýkora, Uher, Kudrna, Křišťan.

Derby zachránila až power-play

Šesťáci měli před bitvou s Kolínem jeden základní úkol: "Uhlídat jednoho jejich rozdílového hráče, který umí rozhodovat zápasy. Jenže to se absolutně nepovedlo," posteskl si trenér Martin Uldrich. Onen rozdílový hráč totiž nasázel všech pět gólů do letňanské sítě a domácí v sobotu prohráli 2:5. "My neproměňovali šance a honili puk bezúčelně po rozích. Navíc jsem neviděl ochotu vracet se."

V neděli se Letci zvedli v pražském derby se Slavií, zápas skončil remízou 3:3. Bod zachraňovali vyrovnávacím gólem osm vteřin před koncem při hře bez brankáře. "Vzadu jsme se tentokrát malinko zlepšili, ale zase jsme měli problémy s neproměňováním šancí," hodnotil Uldrich. "Měli jsme tři příležitosti, kdy jsme byli vyloženě sami před brankou. Tohle musíme dávat."

6. třída: HC Letci - Kolín 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Branky domácích:
Dobrov, Barratt. Asistence: Václavík.

Slavia Praha - HC Letci 3:3 (1:2, 2:0, 0:1)
Branky hostů: Dobrov, Vlasák, Broš. Asistence: Straka.

Outsider byl snadným soustem

Sedmička šla do zápasu v Kutné Hoře jako jednoznačný favorit a o své roli nenechala od první minuty nikoho na pochybách. Letňany v sobotním duelu hrály téměř na jednu branku. "Soupeř na nás vystřelil jen párkrát za celý zápas," popsal kouč Martin Rousek. "Ale dělalo nám problém dostat se před branku soupeře do lepších příležitostí, protože Kutná Hora bránila v pěti hráčích."

Hned tři trefy zaznamenal útočník Jan Hlaváč. "Začali jsme se prosazovat v době, kdy už domácí odpadli fyzicky," doplnil Rousek. Jeho třída v poslední době drtí jednoho soupeře za druhým, během posledních šesti výher v řadě nasázela celkem osmdesát gólů. "Ale paradoxně dáváme snadněji góly těžším soupeřům, kteří ovšem chtějí hrát víc hokej."

7. třída: Kutná Hora - HC Letci 0:10 (0:2, 0:3, 0:5)
Branky hostů:
Hlaváč 3, Appelt 2, Stupka, Adamec, Zrcek, Klatt, Jansa. Asistence: Jansa 3, Adamec 2, Zrcek, Stupka.

Tvrdá hra zúžila ještě víc kádr

Osmáci si v sobotu poradili s Kolínem, ale za vítězství 3:1 zaplatili zraněním dvou klíčových hráčů Samuela Duchana a Kryštofa Pejchala. Prvně jmenovaný stihl zaznamenat dvě branky. "Byl to dost bojovný zápas, hrálo se na obou stranách tvrdě, někdy až na hraně faulů," přiznal trenér Ladislav Kadaně. "Dohrávali jsme na deset lidí, takže kluky chválím, že bojovali až do konce utkání."

Stejný počet hráčů měl k dispozici i o den později, a tak si do těžkého utkání na ledě Slavie vypůjčil tři posily ze sedmé třídy. "I tady to byl velmi vyrovnaný souboj, ale nás bohužel srazilo neproměňování šancí," povzdychl si letňanský kouč. "Měli jsme málo hráčů, ale nechceme se na to vymlouvat. Slavia na tom byla podobně a oba týmy i tak předvedly pohledný hokej. Zápas, který jsme odehráli v sobotu, toho moc klukům nedá."

8. třída: HC Letci - Kolín 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky domácích:
Duchan 2, Pinkas. Asistence: Vlček 2, Klikorka, Pejchal.

Slavia Praha - HC Letci 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka