Tlak Letců otupila série přísných vyloučení
čtvrtek 19. února 2015

Nevyužité šance a nervy v závěru. Mladší dorost prohrál

Hodně vypjatý závěr mělo utkání mladšího dorostu v Liberci. Svěřenci trenéra Tomáše Blažka mohutně dotahovali ztrátu 1:4, ale kvůli řadě přísných vyloučení v poslední fázi utkání na toužebný gól nakonec nedosáhli a prohráli těsně 3:4. "Ke konci jsme hráli asi šest minut ve třech, to výsledek ovlivnilo," řekl během návratu domů asistent trenéra Martin Rousek.

Zatímco Letci stále ještě tajně doufají v play-off, Liberec udělal důležitý krok k záchraně. Na severu Čech se hrálo hodně vyrovnané utkání, ve kterém však nechali hosté soupeře celkem lacino dostat do vedení. "Dostali jsme tři zbytečné góly po našich individuálních chybách," přibližuje Rousek.

I tak ale mohly Letňany s výsledkem a vývojem zápasu něco udělat. Za stavu 1:3 se totiž mladší dorostenci dostali do tří samostatných úniků, ani jeden bohužel nevyužili. "Je to velká škoda, protože takové šance bychom promrhat neměli. Aspoň jeden nájezd se proměnil měl."

Smůlu měl tým i na druhé straně hřiště a inkasoval po individuálních chybách. Přesto se šlo do třetí třetiny za hratelného stavu 3:4, jenže ke konci přišla zmiňovaná série vyloučení, která trenéry dost vytočila, především pak toho hlavního.

"Rozhodčí pískal padesát minut dobře, ale pak nám vyloučil dva hráče za úplné nesmysly, takže jsme byli trošku naštvaní. Ale dalo se to čekat, Liberec hraje o záchranu a potřebuje každý bod," pravil Rousek klidným tónem. Prohru bral s nadhledem, i když Letci měli v samotném závěru ještě dvě šance, ale ty neproměnili a na vyrovnání nedosáhli.

"Vyhrál šťastnější. My jsme v klidu. Na play-off už asi nedosáhneme, to bychom museli vyhrát všechny zbylé zápasy. Tahle skupina je prostě nejvyrovananější ze všech, máme tu vlastně samé extraligové celky. To se nedá nic dělat, takový je sport."

Liberec - HC Letci 4:3 (2:0, 2:3, 0:0)
Branky a nahrávky:
5. Kotyza (Šír), 9. Kotyza, 23. Kotyza (Kunst, Mocek), 33. Bitman (Maťátko) - 21. Antoš (Rousek), 34. Kocík, 38. Kučera (Sklenář, Rousek). Rozhodčí: Hrubý - Lorenčík, Sýkora. Vyloučení: 4:8, navíc Charvát (Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 54. Střely na branku: 28:15.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka