Kouč Antoš kritizoval přístup svých Letců
sobota 21. února 2015

Domácí rozlučka nevyšla. Starší dorost uhrál jediný bod

Pouze jeden bod ze dvou utkání vybojovali v Ice Areně letňanští starší dorostenci. V pátek mladí Letci podlehli v duelu plném obratů ostravské Porubě 4:5 v prodloužení. O den později prohráli s Havířovem 3:5, ačkoliv ještě po dvou třetinách vedli 2:0. "Je těžké to přijmout, s těmito soupeři bychom měli vyhrávat," řekl domácí trenér Milan Antoš. Problémem týmu je prý ztráta motivace.

V závěru sezony se projevuje, že Letňany nemohou v extralize staršího dorostu postoupit do play-off, ani spadnout o soutěž níž.

"Je cítit, že tomu hráči nedávají, co by měli," prohlásil po moravsko-slezském dvojboji trenér Antoš.

Letci prohráli už počtvrté v řadě. Antoše mrzí, že jeho svěřenci ztrácejí motivaci. "Jsem zklamaný z toho, že kluci nedodržují systém, když už o nic nehrají. Můžou si něco vyzkoušet, zahrát si navíc, jenže někteří toho nejsou schopní."

Co vede jednu z respektovaných osobností letňanského klubu k takovému hodnocení?

V pátečním souboji dali starší dorostenci první branku, pak museli výsledek otáčet, což se jim ve druhé třetině povedlo. Hrdinou však nakonec byl hostující Nardelli, který v 55. minutě vyrovnal a v prodloužení rozhodl, že druhý bod připadne Porubě.

"Věděli jsme, že to bude vyrovnaný zápas. Nehráli jsme vůbec špatně, ale prohráli jsme po chybě obránce, který chyboval i v sobotu. Beků máme málo, musejí hrát všichni," řekl trenér Antoš.

V sobotním měření sil s Havířovem to vypadalo na úspěšný reperát. Ani dvougólový náskok do třetí třetiny však domácím hráčům nestačil. "Soupeř zlepšil hru a my jsme dělali brutální chyby, ve 12. sekundě jsme inkasovali gól, tím jsme je dostali do hry," litoval Antoš. Domácímu týmu pak nepomohlo ani odvolání brankáře v závěru.

Zase selhání ve třetí třetině. Zase prohra. Poslední dobou to je obvyklý obrázek při zápasech letňanského staršího dorostu. Čím to je? "Není to o únavě. Je to o soustředěnosti," myslí si kouč.

Pro starší dorost Letců to byla poslední dvě utkání na domácím ledě. V pátek se představí v Písku a den později zakončí letošní sezonu v Českých Budějovicích.

HC Letci - Poruba Ostrava 4:5p (1:2, 3:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky:
7. Řepík (Burda), 28. Procházka (Průžek), 31. Urban (Mařík), 37. Průžek (Danov, Katriňák) - 13. Dang (Irgl, Stach), 13. Dohnal (Široký, Olšr), 40. Korec (Nardelli, Horvát), 55. Nardelli (Široký), 61. Nardelli (Horvát). Rozhodčí: Würtherle - Gabriel, Zháňal. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. Diváci: 67. Střely na branku: 33:32.

HC Letci - Havířov 3:5 (0:0, 2:0, 1:5)
Branky a nahrávky: 24. Procházka (Průžek, Chvála), 31. Katriňák (Kučera), 59. Řepík (Rousek, Pražienka) - 41. Kurovský, 52. Moravčík (Kurovský), 54. Hendrych (Macuch), 59. Kiss (Wróbel, Moravčík), 60. Kurovský (Wróbel). Rozhodčí: Horák - Štětina, Marek. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 4:2. Střely na branku: 34:38.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka