Letňany se utkají s Hvězdou o postup
pondělí 23. února 2015

Muži získali povinné body. Příště je čeká bitva o všechno

Kvalifikace o 2. národní ligu je pro letňanské "áčko" zase o něco blíž. Letci v neděli večer porazili Bohemians Praha 8:4. V utkání hraném v Neratovicích si tak do tabulky připsali povinné body, na prvním místě nadstavbové části Pražského přeboru stále mají náskok dvou bodů na rivala z Hvězdy, jejich příštího soupeře. "Nic jiného než postup nebereme," tvrdí odhodlaně kapitán Jan Mišner.

Letci se na vrchol sezony připravili dobře. Proti Bohemce brzy rozhodli o očekávaném vítězství, osmi góly si zlepšili sebevědomí i osobní statistiky a už se soustředí na příští víkend, kdy hrají na Hvězdě derby s příchutí souboje o 1. místo v tabulce.

Letňanští muži už v 10. minutě nedělního duelu vedli 3:0. "To už bylo hotovo. Jednalo se jenom o to, kolik to skončí," uvedl útočník Mišner. Na konci ledna přitom Bohemians přijeli do Ice Areny silnější a prohráli jenom 1:4. "Teď jim chyběli hráči, mančaft byl slabší."

Když Mišner v polovině zápasu dával sedmý gól hostů, koncentrace jeho mužstva logicky trochu povolila. "Už jsme chtěli hrát všechno do prázdné, spíš jsme kravili. V podvědomí jsme měli, že máme zápas vyhraný a pomalu se chystali na příští týden," uvedl letňanský hráč.

Na vyšší úrovni by podobný souboj přitahoval velkou pozornost, hokejisté by se speciálně připravovali. Ale v Pražském přeboru žádný propracovaný plán Letci na trénincích nechystají. Spíš se na Hvězdu musejí připravit psychicky.

"První, co musíme vymazat z paměti, je, že jsme tři roky na Hvězdě nevyhráli. Jdeme tam do toho s tím, že to zvládnem a sezonu si prodloužíme," burcuje kapitán Mišner.

Letňanskému útočníkovi se teď osobně se spoluhráči daří, ale nechce podlehnout euforii. Jak sám říká, nechce sedět na hrušce, aby nespadl. "Doufám, že to vydrží do příštího zápasu," přeje si Mišner.

Očekáváná bitva s městským rivalem je na programu poslední únorovou sobotu. Letci pro šanci na postup musí uhrát minimálně bod.

Bohemians Praha - HC Letci 4:8 (1:3, 2:5, 1:0)
Branky a nahrávky:
20. Petr, 32. Rákosník ml. (Benák), 38. Rákosník ml. (Petr), 49. Trpišovský (Petr) - 5. Mrázek (Valder), 6. Mišner (Štěpán), 10. Král (Mrázek), 25. Štěpán (Mišner), 27. Chvojka (Zima), 29. Chvojka (Boček, Bílek), 30. Mišner (Štěpán), 37. Šramota.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka