Trenér Antoš hráčům poděkoval za výkony
sobota 28. února 2015

Starší dorost končí sezonu. S výhrou a porážkou na jihu

V pátek s přehledem zvítězili v Písku 6:1, o den později podobný výsledek v Českých Budějovicích nezopakovali a prohráli 3:5. Trenér staršího dorostu Milan Antoš přesto přišel po zápase do kabiny a přede všemi mužstvu poděkoval. "Kluci si to zasloužili, v daném momentu jsme hráli na maximum svých možností. Na víc jsme zkrátka neměli. A celkově se nám sezona hodně povedla."

Ale postupně. Letci v Písku předvedli opravdu parádní výkon a po zásluze zvítězili vysokým rozdílem. Základ úspěchu byl položen hned v úvodní třetině, ve které Letňany nasázely soupeři hned čtyři góly.

"Od začátku jsme zápas ovládli. Věděl jsem, že vyhrajeme, hned po prvním střídání. Musím ocenit, jak k tomu kluci přistoupili, protože už vlastně o nic nešlo," pochvaloval si Antoš, jemuž se líbilo nasazení a výkon prvního útoku, jenž strhl celé mužstvo.

"Hlavně nás těší, že jsme v Písku letos mohli hrát v klidu, protože všichni máme v paměti, jak to bylo loni, kdy jsme tam jeli zachraňovat extraligu."

O den později v Českých Budějovicích svěřenci trenéra Antoše na vítězství nedosáhli. Mělo to několik důvodů. Tím hlavním byla ale únava. "Hráli jsme druhý zápas ani ne po 24 hodinách, v Písku jsme navíc měli problémy s registracemi, takže jsme hráli na pět obránců a tři čisté útoky. Kluci byli prostě fyzicky vyčerpaní a v Budějovicích se to projevilo."

I tak bylo utkání dramatické. Jihočeši v pátek prohráli s Litvínovem, čímž přišly o šanci na play-off, a proti Letcům nastoupilyi hodně důrazně a tvrdě. "Chtěli nás zastrašit, ale kluci to zvládli," poznamenal kouč, který vyjádřil spokojenost také s celou sezonou.

"V jednu chvíli jsme mohli hrát o play-off, to se nám nepovedlo nejen kvůli odchodům hráčů, které nás v lednu oslabily. Myslím, že jsme nastupovali asi s nejmladším týmem, který v extralize staršího dorostu vůbec hrál. I s těmito hráči jsme to zvládli. Ukázalo se, že když opravdu chtějí, tak jsou schopní hrát dobrý hokej a získávat body."

To se podle Antoše ukázalo především v soubojích se soupeři, kteří by měli být diametrálně úplně někde jinde.

Písek - HC Letci 1:6 (0:4, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. Klas - 2. Burda (Chalupa), 4. Burda (Chalupa, Horák), 15. Horák (Antoš), 16. Chvála (Kučera, Urban), 25. Burda, 57. Kučera (Babčuk, Antoš). Rozhodčí: Pražák - Šperl, M. Jílek. Vyloučení: 10:10. Využití: 0:3. V oslabení: 1:0. Diváci: 75. Střely na branku: 38:47.

České Budějovice - HC Letci 5:3 (2:0, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 11. Pánek (Schmidmayer), 38. Kachyňa (Šulek), 39. Schmidmayer (Svoboda), 49. Farka - 39. Horák (Chalupa, Burda), 45. Urban, 56. Šimon. Rozhodčí: Dvořák - Jindra, Samuel. Vyloučení: 4:9. Využití: 1:0. Diváci: 73. Střely na branku: 32:27.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka