Neuman v duelu zazářil čtyřmi brankami
pondělí 09. března 2015

Junioři nezvládli nájezdy. Pak s málo hráči porazili Most

Už jen páteční domácí rozlučka s Kobrou a také letňanským juniorům skončí sezona. Ve dvou víkendových zápasech Letci nejprve padli v dramatické domácí bitvě s Hvězdou Praha 4:5 po nájezdech a v neděli zvítězili 7:5 v Mostě, i když měli v sestavě jediného obránce. "Byl bych rád, kdybychom vyhráli i poslední utkání," řekl po víkendu letňanský trenér Jiří Nikl.

Už zde bylo několikrát probíráno, že kvůli odstoupení Berouna žádnému týmu nehrozí z juniorské ligy sestup. Proto v posledních zápasech není o co hrát. Ale o to větší radost má kouč Nikl, když se jeho svěřenci vyhecují k podobnému závěru, jaký byl k vidění v Ice Areně v pátek.

"Špatně jsme začali. Postupem času se to vyrovnalo. Po naší chybě jsme dostali na 2:4, ale v posledních pěti minutách jsme tlačili Hvězdu a vyrovnali jsme stav," líčil průběh zápasu trenér letňanských juniorů.

"Jsem strašně rád, že to kluci dokázali vyrovnat, protože vím, jak to s motivací poslední dobou bývá," pochválil přístup mladých Letců. Kádr doplnili dorostenci, kterým už sezona skončila. "Vypadalo to úplně jinak."

Utkání se nakonec rozhodlo až v deváté sérii, kdy Hvězda našla jediného střelce. Za domácí se neprosadil nikdo. "A přitom se tomu věnujeme každý trénink. Ale byla to oboustranná loterie," podotkl Nikl.

V neděli už byli junioři v těžší situaci. Do Mostu totiž odjeli pouze s jedenácti hráči, z nichž byl pouze jediný obránce. Takže museli vzadu vypomoct útočníci. "A dobře to dopadlo," oddechl si Nikl.

První střídání hostům nevyšlo, když dostali hned v úvodní minutě gól. Ale pak výsledek otočili i zásluhou čtyř branek útočníka Michala Neumana."Hrál opravdu dobře. Celou sezonu patří mezi nejlepší hráče," pochválil jej kouč.

"Když poslední zápase vyhrajeme, budeme druzí v nadstavbové skupině. A to by bylo super," dodává na závěr. To Letce čeká pražská Kobra.

HC Letci - Hvězda Praha 4:5 SN (0:0, 1:3, 3:1)
Branky domácích: Bartoš, Katrňák, Zeliska, Špičan. Asistence: Katrňák, Zeliska, Špičan, Horák, Pavićevič.

Most - HC Letci 5:7 (2:3, 2:1, 1:3)
Branky hostů: Neuman 4, Pavićevič 2, Uhlíř. Asistence: Husák 3, Hrubant 2, Bartoš 2, Uhlíř, Zeliska.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka