Letci po porážce v Pardubicích dali pět gólů
sobota 03. října 2015

Konečně! Starší dorost proti Jihlavě přeťal sérii porážek

Bravo! Letňanský starší dorost se v extralize dočkal téměř po měsíci výhry. Páteční duel v Pardubicích ještě Letci nezvládli, když prohráli 1:3, ale o den později v domácím prostředí porazili Jihlavu 5:2. Ze zápasové bilance tak už konečně nesvítí výstražná červená barva porážek, po sedmi utkáních se rozsvítila zelená znamenající vítězství. "Jsme za to strašně rádi," řekl trenér Milan Antoš.

I když v pátek přidali starší dorostenci Letňan další porážku a znovu - už posedmé v této sezoně - vstřelil jedinou branku, kouč Antoš si všiml herního posunu. 

"Věděli jsme, že jsme se zlepšili v bránění středního pásma nebo hře v oslabení," řekl. "Ale produktivita je náš dlouhodobý problém. S jedním gólem se nedá vyhrát. V extralize obecně padá hodně gólů, protože všechny kluby nejsou postavené na obraně, ale spíš na útoku, kluci mají snahu se prosazovat," vysvětlil Antoš.

Pardubice byly lepší, pražský celek přestřílely a Antoš musel uznat: "Zápas to nebyl dobrý."

O to větší radost zavládla v Letňanech v sobotu večer, kdy Letci v Ice Areně porazili Jihlavu. A stejně jako při zářijovém triumfu nad Pardubicemi se pětkrát trefili, čímž vyrovnali letošní maximum. 

"Posunuli jsme to někam, kde to asi nikdo nečekal," uvedl v hodnocení zápasu letňanský trenér. "Dali jsme dva šťastné góly, což se nám předtím nevedlo. Ty hodně ovlivnily zápas."

Letci rozhodli utkání třemi góly ve třetí třetině. "Šli jsme do třetiny jako pokaždé s tím, že ji chceme vyhrát a tentokrát se to povedlo," konstatoval spokojeně Antoš. Jeho tým využil také toho, že jihlavský brankář Šťastný nebyl tím nejlepším, kterého mohla Dukla nasadit.

Letňanští se tak v tabulce extraligy staršího dorostu ve skupině Střed dostali na sedm bodů a jsou na předposledním sedmém místě. V mužstvu se navíc podle Antoše zlepšila atmosféra, snad tedy přijdou lepší - tedy "zelené" - časy.

Pardubice - HC Letci 3:1 (1:0, 0:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 10. Martínek (Trebal, Roubal), 44. Štefka (Trebal, Kubišta), 46. Matýs (Martínek) - 21. Rousek (Řepík, Kučera). Rozhodčí: Horinek - Blümel, Pechánek. Vyloučení: 5:4 + Martínek (Pardubice) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 47. Střely na branku: 37:24.

HC Letci - Jihlava 5:2 (0:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 28. Řepík (Rousek), 39. Pařík (Danov), 41. Řepík (Rousek, Danov), 42. Gonos (Nedorost), 48. Fabiánek (Kučera) - 17. Slabý (Strnad), 28. Slabý (Vrátný, Vála). Rozhodčí: Schmejkal - Z. Svobodová, Ovsík. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 32:37.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka