Letňany si doma neporadily s Mostem
neděle 04. října 2015

Rozpačitý začátek sezony. Junioři prohráli potřetí v řadě

Tři porážky v úvodních třech zápasech a jen jeden získaný bod. Tak nelichotivý vstup do prvoligové sezony letňanští junioři sotva očekávali. Jenže tahle bilance je zatím smutnou realitou, Letci totiž nedokázali vyhrát ani v nedělním utkání proti Mostu, kterému doma podlehli 2:5. Důvody jsou podle trenérů zřejmé: individuální chyby a žalostná produktivita, které tým sráží ze všeho nejvíc.

Trenér Martin Rousek to řekl jasně: "Už je to na pováženou. Není na co čekat a příští víkend musíme začít vyhrávat." V pátek s mužstvem pojede bojovat na led pražské Kobry, v neděli pro změnu přivítají v Letňanech rezervu Karlových Varů.

"Neznáme sílu ostatních soupeřů, ale bude to těžké," tuší kouč. "O to víc mrzí tyhle porážky, protože to byli soupeři, na které jsme jasně měli. Jenže nás srážejí stále stejné věci."

Už proti Klášterci nad Ohří a pražské Hvězda si trenéři stěžovali na individuální chyby a střeleckou nemohoucnost. Obě domácí trefy přitom zaznamenal jen jediný hráč Oleksandr Poljanyčka. Proti Mostu pokračovala ta samá písnička. Letci nedokázali proměňovat své šance, což bylo vidět třeba na čtyřech samostatných únicích. Proměněný nebyl ani jeden.

Naopak svými chybami Severočechům vítězství darovali... 

"Kluci se snaží, někteří jsou hodně šikovní, ale chybí nám střelec," prozrazuje Rousek, kde tým tlačí bota. "Je to bohužel slabina jak staršího dorostu, tak juniorky. Musíme se na to zaměřit."

Jenže tomu stěžuje jiný fakt. "Když chceme něco v týdnu nacvičit, není to jednoduché, protože máme poměrně brzy tréninky a kluci dávají přednost škole." Na jednom tréninku tak měl k dispozici jen osm hráčů, na dalším deset. 

"Kompletní jsme byli v sobotu, ale to jsem zase byl na zápase s osmičkou, takže je to těžké."

HC Letci - Most 2:5 (2:2, 0:1, 0:2)
Branky domácích: Pražienka 2. Asistence: Čapek 2, Honetschläger.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka