Letci vyhráli v Ústí nad Labem po prodloužení
neděle 04. října 2015

Mladší dorost vyhrál, ale ztratil bod. Laxní, láteřil kouč

Dva získané body? Či naopak ztráta jednoho? "To druhé," říká bez přemýšlení kouč Tomáš Blažek. V utkání, kde byl mladší dorost Letňan papírovým favoritem, Letci zvítězili 5:4 po prodloužení. I tak bylo z trenérova hlasu cítit zklamání, a to především z přístupu svých svěřenců k samotnému zápasu. O tom, že si tým přiveze z Ústí nad Labem těsné vítězství, rozhodl v nastavené části Dominik Sklenář.

Po rozpačitém úvodu v extraligové sezoně si Letci protáhli sérii vítězství už na čtyři zápasy. Ani to však v neděli nedalo trenérovi Blažkovi žádný důvod k optimismu. 

"Domácí si ten bod zaslouženě vydřeli, bojovali až do konce. My naopak přijeli jako profesorský tým, který si myslí, že umí hrát hokej," nelíbil se mu výkon jeho hráčů.

A to přesto, že Letci severočeského soka výrazně přestříleli v poměru 47:22. "Jenže zatímco oni dobře bránili pásmo, my jsme už k samotnému začátku utkání přistoupili velmi špatně." Došlo u hráčů k podcenění soupeře? "Ano. Nedokázali jsme se nabudit a nehráli jsme to, co jsme si řekli."

V Podkrušnohoří to byla gólová přetahovaná. Nebo spíše dotahovaná. Hosté sice museli smazat jednobrankovou ztrátu, ale pak se dostali třikrát do vedení, které si ovšem neuměli pohlídat. 

Hořkou pilulkou na závěr bylo vyrovnání Ústí necelou minutu a půl před koncem, a tak zápas musel jít do prodloužení. To po další minutě a půl ukončil letňanský kapitán Sklenář. V utkání se nejvíce prosadil Lukáš Nárovec, jenž vstřelil dvě branky a další připravil.

Za týden čeká mladší dorost těžká bitva s Plzní, která zatím vede skupinu Západ. Letci na ní momentálně ztrácejí pět bodů a drží se v klidných vodách tabulky.

Blažek nechtěl prozradit, jestli jeho hráči odnesou laxní přístup na pondělním tréninku. "Musíme se hlavně celý týden připravovat na další utkání, protože nás čeká opravdu kvalitní mužstvo," prozradil jen.

Jeho družina si drží pozitivní bilanci pěti výher a tří porážek. Vylepší ji i příští neděli?

Ústí nad Labem - HC Letci 4:5p (1:1, 1:1, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Tůma (Klepáček, Mareš), 30. Čermák (Batryn, Šindelář), 49. Harkabus (Štochl), 59. Klepáček (Čermák) - 12. Pinkas (Navrátil, Hlinka), 23. Kalina (Nárovec, Štěbeták), 42. Nárovec (Schönbauer), 55. Nárovec, 62. Sklenář (Schönbauer). Rozhodčí: Petružálek - Řežábek, Hynčica. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 65. Střely na branku: 22:47.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka