Letci jsou v polovině úvodní základní části
neděle 11. října 2015

Mladší dorost podlehl lídrovi. Výkonem ovšem nezklamal

Možná nejkvalitnější soupeř, proti kterému zatím mladší dorost v letošní sezoně nastoupil. To jsou slova trenéra Tomáše Blažka. V dalším extraligovém kole totiž přijela do Letňan vedoucí Plzeň, které Letci podlehli 2:4, ale i přes nedělní porážku podali statečný výkon. Skončila jim tak série čtyř vítězství v řadě. V základní části čítající prvních osmmnáct kol jsou nyní přesně v polovině.

V ní získali celkem čtrnáct bodů s bilancí pěti výher a čtyř proher. Plavba v poklidných vodách ve středu tabulky byla dost možná nad plán všech klubových předsezonních prognóz.

Trenéři nemusejí být spokojeni pouze s tím. Potěšil je i nedělní zápas s těžkým soupeřem. "Kluci se snažili, plnili si povinnosti a relativně pracovali tak, jak měli. Dlouho jsme drželi s favoritem utkání krok," viděl Tomáš Blažek.

Hned ve druhé minutě poslal Letce do vedení Dominik Sklenář, to samé se za vyrovnaného stavu povedlo i v prostřední části jeho spoluhráči z útoku Tadeáši Pinkasovi. Domácí nakonec museli dotahovat, leč marně. O triumf hostů rozhodl hattrick Matěje Koldy.

"Při hře pět na pět jsme schopni hrát vyrovnanou partii s každým, ale nejsme nebezpeční tak, abychom si vytvořili patnáct střel za třetinu. Občas potřebujeme víc štěstí, abychom utkání vyhráli. Všichni hráči musí hrát na hranici sebeobětování."

Přesto má pro tým za nedělní výkon slova uznání. "Snažili jsme se a pracovali, ale Plzeň je skvěle vybavena silově i rychlostně. Kladno sice vede, ale spoléhá na jednu silnou formaci, kdežto Plzeň a Vary mají vyrovnané všechny útoky," srovnává Blažek sílu soupeřů.

S tím chomutovským Letňanští ve čtvrtek rozjedou druhou polovinu základní části. V první vzájemné bitvě přichystali Severočechům na jejich ledě šok v podobě drtivého vítězství 7:0.

HC Letci - Plzeň 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Sklenář, 30. Pinkas (Sklenář) - 20. Kolda (Hajžman, Váchal), 31. Krýner (Lokajíček, Hasman), 37. Kolda (Matiášek), 60. Kolda.Rozhodčí: Jechoutek - Štětina D., Štětina J. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 58. Střely na branku: 29:47.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka