Letci si už zajistili triumf v základní části
pondělí 18. ledna 2016

Muži vyhlíží play-off. Sok vzejde ze tří možných variant

Už jen jediné utkání zbývá mužům do konce základní části. Pokud v něm uspějí, projdou v Pražském přeboru celou dosavadní soutěž bez jediné porážky. Tuto obdivuhodnou bilanci si drží i po nedělní bitvě s pražskými Bohemians, které Letci porazili vysoko 12:3. Ovšem pozor - následující víkend je čeká Roudnice nad Labem. A právě tenhle tým dosud jako jediný dokázal vzít letňanské mašině bod.

Bylo to v polovině listopadu, kdy Letci v Roudnici překvapivě remizovali 2:2. "Máme jim co vracet," souhlasí trenér Jan Doutnáč. 

Nedělní výkon jeho svěřenců ho potěšil, protože na nich viděl hlad po vítězství. "Bylo znát, že jsme měsíc nehráli. Kluci bruslili. I když se to po první třetině za stavu 5:0 malinko zvolnilo."

Přitom Bohemians zrovna nepatří k oblíbeným soupeřům Letců. "Špatně se nám přes ně přechází, jejich silový hokej nám moc nevyhovuje. Na můj vkus na nás pokaždé vyšlou hodně střel. Ale náš gólman byl jistý," chválil Doutnáč Lukáš Havlína v brance, jenž si u poslední trefy Jana Valdera připsal i asistenci.

Mimochodem, právě Valder v utkání zaznamenal dva góly a tři asistence, kapitán Jan Mišner byl dokonce o jednu gólovou trefu ještě úspěšnější. Je důležité, že se prosadili i další hráči, protože play-off se pomalu blíží.

Zatím není jasné, na koho Letci v prvním kole narazí - o soupeři se rozhodne až v posledním kole mezi Bohemians, Kobrou a Žižkovem. Letňanští už mají jistý triumf v základní části. Ale chtějí dojít mnohem dál.

"Necháme se překvapit, koho nám osud přidělí. Kdybych měl mluvit za kluky, myslím, že by si ze všeho nejméně přáli Kobru, a nejvíc by naopak uvítali Žižkov. Ale víte, co se říká - jestli chceme na vrchol, musíme porazit každého," přemýšlí Doutnáč.

S kým pro Letce začne cesta vyřazovací fází, se ukáže už za necelý týden.

Bohemians Praha - HC Letci 3:12 (0:5, 2:4, 1:3)
Branky a nahrávky: 22. Trpišovský, 35. Svoboda (Schubert), 55. Doskočil - 4. Šramota (Mišner, Štěpán), 14. Valder (Bílek), 15. Horáček (Mrázek), 16. Bílek (Valder), 19. Mišner, 23. Štěpán (Zima, Mišner), 35. Horáček (Mrázek, Kadaně), 36. Mrázek (Šulc), 39. Mišner (Valder, Štěpán), 43. Božilov (Valder), 47. Mišner (Kautský), 52. Valder (Mišner, Havlín).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka