Po skalpu Litoměřic přišla prohra s Kladnem
úterý 26. ledna 2016

Po dobrých výkonech zkrat. Junioři si z něj nic nedělají

Už dva víkendy po sobě s bilancí vítězství a porážky prožili letňanští junioři. Tentokrát po přesvědčivém triumfu 5:1 nad Litoměřicemi nestačili na kladenskou PZ, které podlehli 2:7. V první lize se jen těžko hledá motivace, protože juniorská extraliga byla loni uzavřena, a tak Letci téměř o nic nehrají, byť se pohybují na vrchu skupiny Západ. Hokej si ale užívat nepřestali. Což potvrzuje i jejich trenér.

V nešťastné situaci je to alespoň jedno z pozitiv, které těší i kouče  Milana Antoše. "Je fajn stát na střídačce a vidět, jak to kluky baví. Od toho se taky odvíjelo to, jakým způsobem jsme proti Litoměřicím vyhráli - tedy výborným, trpělivým výkonem."

Podobná slova říká Antoš v posledních týdnech stále. Jsou ovšem pravdivá, protože na hráčích je skutečně vidět herní i psychická pohoda. Když přijde porážka, nic hrozného se vlastně neděje. A když vítězství, je to příjemná třešnička.

Hráči si pohodu přenesli i do nedělního utkání na Kladně, kde vedli 2:0. Zápas se vyvíjel dobře a nic nenasvědčovalo tomu, že by Letci měli utrpět debakl. Nakonec utrpěli.

"Usnuli jsme na vavřínech a ve druhé třetině soupeř srovnal. Pak se dostal do jednogólového vedení a ve třetí části se nám hra rozpadla na kusy, začali jsme dělat fatální chyby před naší brankou," popisoval Antoš průběh utkání.

V jeho mužstvu už nezbývaly síly na nějaký obrat. Ale hlavu si z toho kouč nedělá.

"Prostě nám po výborně odehraných zápasech přišlo jedno utkání, které se vyloženě nepovedlo," dodává Antoš. "Jen doufám, že to v dalších utkáních zase rychle napravíme." 

Možnost se nabízí už o tomto víkendu, kdy Letci sehrají dvojzápas s Klatovy a Kláštercem nad Ohří. V neděli vstoupí do poslední čtvrtiny letošní soutěže.

HC Letci - Litoměřice 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky domácích: Neuman 2, Husák, Rulf, Kučera. Asistence: Kazda, Honetschläger, Pavičević.

PZ Kladno - HC Letci 7:2 (1:2, 2:0, 4:0)
Branky hostů: Husák, Urban. Asistence: Urban.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka