Ostatní žákovské třídy měly o víkendu volno
středa 27. ledna 2016

Pětka se sedmičkou stoprocentní. Nadělovaly Nymburku

S dobrými výsledky zatím hrají žáci páté a sedmé třídy. A tuto skutečnost znovu potvrdili i ve víkendových bojích proti Nymburku. Zatímco oba týmy přesvědčivě vyhrály, šestka s osmičkou dostaly neplánované volno kvůli odloženému kolu na soupeřovu žádost. Mistrovský zápasový program měla mít původně také čtvrtá třída, která však nakonec trávila čtyřdenní soustředění v zasněžených horách.

Pětka se i přes vítězství prý nachází v útlumu

Mladší z dvojice hrajících tříd porazila Nymburk 9:4, ale ani přes výrazný výsledek nebyl trenér páťáků s výkonem svých svěřenců spokojen. "Mně se to nelíbilo. Kluci nastoupili s tím, že jim v prvním vzájemném utkání dali deset gólů. Asi se podle nich nemohlo nic stát."

Na svém mužstvu neviděl nasazení, tempo se mu zdálo vlažné. "Nikdo nebruslil, až když nám teklo do bot, tak hráči teprve zabrali," nelíbilo se mu.

Trenér Nikl přiznává, že si tým prochází malou herní krizí, byť v novém roce zatím všechny tři zápasy vyhrál, ale vždy proti výrazně slabším soupeřům. Z posledních 12 utkání pětka zažila jen dvě porážky na konci roku.

"Vidím na hráčích nesoustředěnost, roztěkanost, což je i způsobeno tím, že to jen tak tak stíhají ze školy a na poslední chvíli dorazí na trénink," uvažuje kouč. "Musíme s tím pracovat dál, ale teď jsme v útlumu."

5. třída: HC Letci - Nymburk 9:4 (2:2, 3:1, 4:1)
Branky domácích: Vašíček 3, Godochkin 3, Šrámek 2, Horáček. Asistence: Štípek 3, Liberda, Horáček, Šrámek.

Sedmička prodloužila sérii s vypůjčenými hráči

Sedmáci pokračují v dlouhé sérii vítězství, na šňůru přidali už jedenáctý korálek v řadě, když porazili 5:0 Nymburk. "Patří k těm slabým soupeřům, takže hru moc nemá smysl hodnotit," řekl trenér Martin Uldrich. "Zápas byl jasně daný od začátku, v klidu jsme je přehráli."

Jeho mužstvo se potýkalo s marodkou, takže si navíc vypůjčilo tři starší hráče z osmé třídy, kteří se podíleli na některých gólech. "Hodilo se nám to, protože jsme měli širokou marodku a nechali jsme odpočívat některé nedoléčené kluky," vysvětlil kouč.

Trenéři u sedmičky mohou být se sezonou spokojeni, vždyť od konce září prohráli jen jednou a hřejí se v popředí tabulky.

"Až na drobné výjimky jsme spokojeni. Občas sice máme problémy s nějakou disciplínou, ale zvládáme to adekvátními tresty," líčí Uldrich. "Vždycky může být líp i hůř, ale na ten kádr, který k dispozici máme, si to zatím můžeme jen pochvalovat."

7. třída: HC Letci - Nymburk 5:0 (2:0, 1:0, 2:0)
Branky domácích: Stupka 2, Tůma, Vlasák, Hlaváč. Asistence: Adamec, Tůma, Viaček.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka