Letci podlehli Litvínovu i Karlovým Varům
neděle 21. února 2016

Starší dorost dvakrát zaváhal. Porážky ho už ale netrápí

Dvěma porážkami se rozloučil starší dorost s letošním představením na domácí scéně. Porážkami, které naštěstí už vůbec nic neřeší. Letci v pátek podlehli 2:5 Litvínovu a o den později i 1:3 Karlovým Varům. Extraligový ročník zakončí o následujícím víkendu na Kladně a v Českých Budějovicích, ale záchranu jim už nikdo vzít nemůže. Proto v Letňanech vládne klid a spokojenost z úspěšné mise.

A ani dva nepříznivé výsledky nemohou tuto náladu nijak narušit. Cíl totiž starší dorostenci splnili už dávno s předstihem, ačkoliv měli první polovinu sezony nůž na krku.

Na hráčích je tak v závěru sezony cítit uspokojení a vypozoroval to i kouč Martin Rousek. "Hráči bruslili, mělo to tempo, ale už tomu chybělo něco navíc, co jsme měli předtím. Možná je tam trochu ležérnější přístup, menší bojovnost a vůbec pocit, že už se nemůže nic stát."

I sám kouč dává nyní prostor více hráčům. Třeba v oslabeních, během nichž Letci inkasovali celkem třikrát, už nestaví speciální formace, ale protáčí všechny svěřence stejně. 

Vždyť ono už se opravdu vlastně nic neděje...

To Litvínov stále živí špetku naděje na postup do play-off, a tak musel zabrat i v pátek v Letňanech, kde se ujal vedení už po 20 vteřinách. Když domácí vyrovnali na 1:1, přišel první divný moment.

"Dostali jsme gól z vymyšlené přesilovky, protože rozhodčí nás vyloučil za to, že Litvínovští podrazili sami sebe," stěžoval si trenér Rousek."Pak jsme mohli dvakrát vyrovnat, ale to pro změnu předčasně přerušil hru, když jsme dostali puk do brány."

"Sudí tenhle zápas hrubě nezvládl a hodně ho ovlivnil," lamentoval kouč.

V sobotním duelu s Karlovými Vary vystřídal v brance Dana Vaculu za Adama Špirka tak, aby dostali prostor oba gólmani. "Cílem už teď hlavně je, aby si všichni co nejvíc zahráli," řekl po utkání, v němž si Západočeši definitivně pojistili účast ve vyřazovací fázi.

"Příští víkend to venku dohrajeme a začneme se připravovat na další sezonu," plánuje Rousek. "Pak začneme postupně začleňovat hráče z mladšího dorostu. Tedy podle toho, jestli postoupí do play-off."

HC Letci - Litvínov 2:5 (1:2, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 11. Gonos (Nedorost), 46. Nedorost (Lytvynov) - 1. Helt, 19. Urbánek (Bečvář, Havlík), 28. Bečvář (Helt, Vopat), 40. Kučera (Schmidmayer, Myšák), 57. Bečvář (Vopat, Helt). Rozhodčí: Krob - Folk, Marek. Vyloučení: 4:4 + Rousek (Let.) 10 min. Využití: 0:1. Diváci: 89.Střely na branku: 20:47.

HC Letci - Karlovy Vary 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 55. Danov (Fabiánek, Valíček) - 5. Hrůša (Prošek, Bečka), 30. Slabý (Bečka, Prošek), 57. Horký (Prošek). Rozhodčí: Horák - Svoboda, Zháňal. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. Diváci: 137. Střely na branku: 23:30.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka