Letci uspěli s Kobrou a zaváhali v Sokolově
pondělí 22. února 2016

Juniorka rozhodovala v nájezdech. Vítězně i neúspěšně

Jen tři zápasy od trenérské rošády v polovině prosince prohráli junioři pod koučem Milanem Antošem. V posledním případě nezvládli v Sokolově samostatné nájezdy a podlehli rezervě Karlových Varů 3:4. O dva dny dříve ale byli ve stejné disciplíně úspěšní na domácím poli, když po penaltovém rozstřelu porazili 6:5 pražskou Kobru. Přesto trenér Antoš tvrdí: "Nájezdou nejsou naší nejsilnější stránkou."

Všímá si toho i na tréninku, každé pondělí ho totiž letňanští junioři zakončují soutěží v nájezdech. Poslední neúspěšný hráč, který zbyde, potom platí do klubové kasy. 

"Na můj vkus ta soutěž trvá dlouho, to znamená, že hodně hráčů nájezd nepromění," tvrdí kouč. I po víkendu přišla soutěž na tréninku a asistent Jan Mišner mačkal stopky. Šestnáct minut. Se dvěma "vítězi". 

Dost, že?

"Pak se kluci snaží při zápase vymýšlet blbosti, které nemají úplně tak ozkoušené," rýpl si Antoš.

V pátečním duelu s Kobrou Letci nasadil do branky Tomáše Vlase, ročník narození 99, který v současnosti nedostává prostor ve starším dorostu. "Měli jsme z toho trochu obavu, ale zvládl to," chválil gólmana. 

Jeho tým po většinu utkání gólově ztrácel, ale nakonec ho dotáhl k remíze a nastavení. "Kobra hrála výborně. Jenže v závěru jsme měli takový tlak, že bylo jen otázkou času, kdy se někdo od nás trefí."

Rozstřel pak rozhodl Michal Neuman.

V nájezdech používá svou oblíbenou fintu s kličkou do bekhendu. To, co mu vyšlo v pátek, však nezopakoval v neděli, kdy se zápas znovu protáhl až do penaltového rozstřelu a Letňanští tentokrát prohráli. 

Rozstřel byl až příliš dlouhý, vždyť skončil v deváté sérii a z tolika pokusů Letci zaznamenali jen jeden úspěšný. "Což je hrozně málo," přiznal trenér Antoš, jehož na střídačce zastupoval Mišner.

"Nezasloužili jsme si tam prohrát, ale takový je už hokej. Tentokrát se to otočilo v náš neprospěch," dodal kouč.

Oběma trenérům však dělá radost především jedna věc, kterou často opakují: "Jsme rádi, že to ty kluky baví, je to na nich vidět. Drží to tam hlavně ročník pětadevadesát, což jsou ti nejstarší. I když to ze začátku sezony vypadalo všelijak, vždycky nakonec dáme dohromady tři formace. A pak hrajeme solidní hokej."

O následujícím víkendu to mohou předvést znovu. S Ústím nad Labem a v Litoměřicích.

HC Letci - Kobra Praha 6:5sn (2:3, 1:2, 2:0 - 0:0)
Branky domácích: Honetschläger 2, Dyrynk, Špičan, Neuman - rozh. nájezd Neuman. Asistence: Keller, Pražienka, Kučera, Dyrynk, Špičan, Katriňák.

Karlovy Vary "B" - HC Letci 4:3sn (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)
Branky hostů: Honetschläger, Dyrynk, Keller. Asistence: Špičan.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka