Zloději řádí po Praze, případ vyšetřuje policie
pátek 26. února 2016

Letci obětí krádeže... Klub zavádí bezpečnostní opatření

Letňanský klub se stal obětí kriminálních činů. V posledních dvou týdnech totiž bylo hned několik týmů okradeno. V prvním případě šlo o sedmou třídu, ve druhém o starší a mladší dorost. Ke krádežím vždy došlo během tréninků přímo v kabinách mužstev a některým hráčům byly odcizeny mobilní telefony a finanční hotovost. Případ vyšetřuje policie. Škoda se odhaduje na několik desítek tisíc korun.

Vedení klubu po nepříjemných událostech zavádí bezpečnostní opatření a zpřísňuje nastavená pravidla. Odteď se budou moci klíče od šaten vydávat výhradně jen trenérům a vedoucím jednotlivých mužstev.

"Není už možné, aby si klíče vypůjčil kdokoliv jiný. Personál na recepci byl na to upozorněn," řekl sportovní manažer a sekretář klubu Tomáš Blažek. "Zákaz vydávání klíčů samozřejmě platí i u hráčů."

Při odchodu mužstva na led je trenér vždy zodpovědný za uzamčení šatny i spojovacích dveří mezi šatnami. Právě toho využili zatím neznámí pachatelé činu tento týden, když se dostali do šatny staršího dorostu. Šatny vedle sebe neměly uzamčeny sprchy, které je uvnitř spojují. Proto to odnesl i mladší dorost.

Další z pravidel teď je, že při tréninku v případě potřeby nebudou hráči pouštěni do šaten sami, ale pouze v doprovodu trenéra, vedoucího týmu nebo dalších spoluhráčů. 

"Na základě událostí, které se tu staly, byl klub nucen přistoupit k opatřením týkajících se provozu šaten. Věříme, že už se nic takového nebude opakovat, bohužel nejsme jediný případ," dodal Blažek.

Pravda, stejný trestný čin se nedávno udál třeba na zimním stadionu Kobry Praha v Braníku.

Vedení letňanského klubu se zároveň rozhodlo posílit dohled v útrobách Ice Areny bezpečnostními kamerami v chodbách u šaten. Ty by měly být nainstalovány v co nejbližší době.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka