Pokračuje kvalifikace o II. národní ligu
pátek 18. března 2016

O naději. Muže čeká těžký víkend, zbraně ale neskládají

Hra o naději čeká tento víkend letňanské muže. Bude to ale hodně tuhý boj. Pokud si totiž chtějí uchovat reálné šance na postup do II. národní ligy, nesmějí v pátek zaváhat s Louny a v neděli musí porazit silný tým David Servis alespoň o čtyři branky. Letci před týdnem právě s českobudějovickým soupeřem prohráli poprvé v sezoně vysoko 1:5. Obě utkání Pražané sehrají na domácí půdě.

Všichni příznivci letňanského hokeje je mohou přijít podpořit. Vstupné je zdarma a očekává se dobrý hokej. Sami Letci na domácí podporu spoléhají a svým fanouškům slibují, že na ledě nechají všechno.

"Teď už je to buď, a nebo," glosoval situace trenér Jan Doutnáč.

V pátek přivítají Louny od 17 hodin, v neděli se s David Servisem utkají už od 13.30.

"S Louny to bereme jako povinné vítězství, o to víc to bude těžké potvrdit," říká kapitán Jan Mišner, který se na oba duely těší. Letci znají pátečního soupeře z Pražského přeboru, kde ho dvakrát porazili.

Zato dva dny nato je čeká tvrdý "oříšek". "Ale půjdeme do toho s plným odhodláním a věříme, že to můžeme ještě zvrátit." Ze tříčlenné tabulky totiž postoupí do závěrečných bojů jen nejlepší mužstvo a v případě bodové shody rozhodnou vzájemné zápasy, případně lepší skóre z nich.

Nepředpokládá se, že vedoucí David Servis ztratí body s Louny, a tak Letci musí Jihočechy porazit. Jenže z minulého týdne mají ztrátu 1:5 a tohle nepříznivé skóre - chtějí-li pomýšlet na postup - musí smazat.

"Trochu mě mrzí, že jsme tam neprohráli o míň gólů, bylo by to hratelnější a jinak by se nám dýchalo," přiznává Mišner. "Ale doma jsme zatím netratili ani bod a nebudeme tu chtít nechat vyhrát nikoho."

Letňanský kapitán opět očekává skvělou kulisu, tak jako ve finále Pražského přeboru s Hvězdou. "Věřím, že zase přijde co nejvíc lidí i dětí a vytvoří nám parádní podporu. V takové atmosféře se hraje úplně jinak."

Co by mohlo na David Servis platit? "Nechci o tom moc mluvit, možná trochu vidím slabinu v brance. Ale především musíme víc diktovat hru, protože to přesně dělali oni před týdnem." 

Doutnáč zůstává realistou. "Vůči nám neznám žádnou jejich slabinu. Ale třeba je uspokojí minulý výsledek a postavení v tabulce. Oni vědí, že jsou lepší, ale my se do nich budeme chtít zakousnout a porazit silnějšího. Bude to pro nás velká výzva."

"Áčko" kvůli důležitému víkendu trénovalo i od šesti hodin ráno, někteří hráči chodili i na tréninky juniorky. 

Trenér s kapitánem cítí, že je mančaft nabuzený a neskládá zbraně.

"Bude to těžké, vážně mají zkušený tým, potřebujeme maximální bojovnost a štěstí," uvědomuje si Mišner. "V předchozích zápasech jsme si vytvořili 40 šancí a stačilo proměnit pět. Tady budeme muset proměnit každou. Už se na to strašně moc těším, všichni budeme hrát nadoraz."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka