Klub s oběma trenéry neprodloužil smlouvu
neděle 10. dubna 2016

Odcházejí dlouholeté ikony... V klubu končí Antoš a Nikl

Z letňanského hokejového klubu odcházejí dva dlouholetí trenéři. Vedení Letců neprodloužilo smlouvy s Jiřím Niklem a Milanem Antošem a náhrady za ně se rozhodlo vyřešit z vlastních zdrojů. Antoš v klubu odpracoval šest sezon, Nikl ještě o dva roky déle. Klub Letců oběma zkušeným koučům děkuje za odvedené služby a přeje jim hodně štěstí a úspěchů v osobním i pracovním životě.

O odchodu Jiřího Nikla už se spekulovalo delší dobu. K ukončení spolupráce s Milanem Antošem se definitivně rozhodlo před pár týdny. "U pana Nikla to nebyla otázka peněz, ale kategorie. Nechtěl trénovat týmy, které jsme mu navrhli," vysvětlil šéftrenér klubu Jiří Vrba s tím.

Osmašedesátiletý Nikl, jehož loni Sparta Praha zařadila do Klubu legend, kromě menších tříd dosud vedl především tým páté třídy, kterou přebírá Ladislav Kadaně. Trénovat budoucí jedničku a trojku Nikl odmítl.

"Ve smlouvě s každým trenérem je jeden odstavec, ve kterém se uvádí, že klub se ke 30. dubnu každého roku může rozhodnout ukončit spolupráci bez jakýchkoliv důvodů," dodává šéftrenér Vrba. 

Oba odchody ale své důvody mají.

Ten kolem 46letého Antoše je spojen i s jeho prací v České televizi, kde po mnoho let působí jako televizní expert a spolukomentátor. "Je pravda, že v televizi byl zainteresovaný už hodně," uznal Vrba.

"Býval zaneprázdněný natolik, že v poslední době už nemohl vykonávat na sto procent to, k čemu jsme ho kdysi angažovali. Po letech spolupráce jsme se rozhodli, že s ním smlouvu neprodloužíme."

Antoš byl v průběhu sezony přeřazen ze staršího dorostu do juniorky. Juniorský tým opouští na vlastní žádost i jeho dosavadní asistent Jan Mišner. Mužstvo převezme někdejší extraligový bek Michal Dobroň, který vedle nejmenších tříd dosud pomáhal i dorostencům v roli trenéra obránců. Asistenta mu bude dělat Martin Uldrich.

"Odchody jsme se snažili vyřešit z vlastních zdrojů, nikoho nového jsme nehledali. Jsem přesvědčen, že máme stále dostatek dobrých trenérů," je přesvědčen Jiří Vrba.

"Každopádně Milan Antoš i Jiří Nikl si zaslouží velké uznání a poděkování za to, co pro Letce za celou tu dobu odvedli," dodal. "Ať se jim daří i nadále po všech stránkách."

Čtěte také

Podcast hokej zblízka