V Holešovicích proběhla hokejová promo akce
úterý 10. května 2016

Letci se zúčastnili náboru dětí. Třeťáci se těšili ze stříbra

Setkání s hokejovými osobnostmi, debata na téma výchovy mládeže, prezentace hokejových klubů nebo turnaj malých dětí v hokejbale, na kterém letňanští třeťáčci získali stříbro. To je ve zkratce souhrn sobotní akce pod názvem Staň se hokejovou hvězdou, který uspořádal projekt Sporťáček. Zábavného programu se zúčastnili také Letci, kteří se snažili v rámci svého náboru přilákat nové členy.

Možná se jim to povedlo, i když návštěvnost celé akce o víkendu výrazně poznamenalo téměř letní počasí. I tak si ale hokejový den v holešovické Tipsport Areně všichni přítomní návštěvníci náležitě užili.

Od 14 hodin až do večera měly možnost hokejové oddíly z Prahy a okolí vábit nové děti do svých řad a přitom se zúčastnit se svými malými hráči osmičlenného hokejbalového turnaje. 

"Bylo vidět, jak si to naši kluci užívají. Bylo to pro ně určitě krásné odpoledne," říkal trenér letňanské trojky David Pojkar, jehož svěřenci prohráli až ve finále těsně 2:3 se Zbraslaví.

Mimochodem - vloženou soutěž jednotlivců v rychlosti střelby už Letci opanovali. Zazářil v ní stále ještě sedmiletý Kryštof Hladký.

V hale se kromě Letňan a Zbraslavi prezentovaly také Slavia Praha, Sparta Praha, Kobra Praha, Hvězda Praha, Neratovice a Kralupy nad Vltavou. Dva oddíly cheerleaders nebo sledge hokejisté Sparty. 

Letňanský stánek si vedle drobného občerstvení připravil i dovednostní soutěže se střelbou na branku, představil své nové oficiální maskoty nebo veřejnosti nabídl novou výstroj, kterou si mohly děti zkusit na sebe obléci. A také zkoušely.

"Už před pár měsíci jsem slyšela od známých, že pokud chceme dát své dítě na hokej, tak ideálně do Letňan. Zvažujeme to. Malej pořád musí držet hokejku v ruce," vyprávěla maminka čtyřletého kloučka, který u letňanského stánku trávil většinu času. Malí Letci mu na oplátku oblékli dres a symbolicky ho vzali do své sestavy na probíhající turnaj. Rozzářené oči malého Sama svítily na celou halu.

S dětmi se v rámci autogramiády setkali také Jakub Kovář s Radkem Smoleňákem, hráči KHL, kteří se loni zúčastnili domácího MS v Praze. Známá persona a jeden z letňanských trenérů Michal Broš měl zase spolu s hokejovým metodikem Mariánem Jelínkem přednášku na téma kolem správné výchovy hokejové mládeže.

Sobotní program byl zakončen obří videoprojekcí večerního utkání českých hokejistů s Lotyšskem na mistrovství světa. A výhra národního týmu jen završila celý povedený den.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka