Po Ústí n. L. přišla prohra i s rezervou Varů
neděle 02. října 2016

Rozpačitý rozjezd. Juniorka doplácí na nízkou efektivitu

Ten tým rozhodně má svoji sílu, ale zkraje sezony se rozjíždí spíš pozvolna. Letňanští junioři si o víkendu připsali další dvě porážky a z prvních čtyř kol tak mají pouhé tři body. Po nezdarech v Ústí nad Labem a s rezervou Karlových Varů apeluje kouč Jiří Malinský na větší důraz v koncovce. "Proměňujeme málo šancí. A naopak inkasujeme laciné góly," posteskl si po uplynulém víkendu.

Na jednu stranu dokáže Malinský tým ocenit: "Kluci bojují a snaží se do hry postupně produkovat to, co po nich my - trenéři - chceme." Vidí ale také to, na čem je třeba neustále pracovat. "Chce to v zakončení více jednoduchosti, protože koncovka nás opravdu trápí. Strašně se na gól nadřeme."

Pravda, tenhle nešvar zmiňuje spousta trenérů u různých týmů v dobách, kdy se nedaří, ale právě produktivita a chyby v hokeji rozhodují o výsledku. A letňanští junioři nejsou výjimkou.

V Ústí v pátek prohráli 2:4. A byť se o body rvali do samotného konce, doplatili na nemohoucnost proměnit své šance. "Navíc ústecké hřiště je specifické ve svých rozměrech. Domácí na tom letišti umějí hrát, zatímco my jsme měli problémy v pohybu do obrany. Týmy z Prahy jsou přece jen zvyklejší na užší rozměry."

I ústecký kouč Vlastimil Davídek uznal kvality letňanského mužstva. "Hráli jsme s velice silným, technicky i silově připraveným soupeřem, v jehož kádru jsou urostlí hráči. Byl to krásně vyrovnaný zápas, vyhráli jsme ho díky naší síle a chuti."

Jestli jsou v kádru Letců urostlí hráči, pak v neděli na jejich led přijela další supertěžká váha...

Domácí ten den stahovali manko, které s "béčkem" Karlových Varů vzniklo. Jenže po snížení na 2:3 přišel úder v podobě dalšího laciného gólu a na konci utkání tak svítilo skóre 4:6.

"Jsou to drobnosti, které rozhodují o výsledku," litoval kouč po porážce, v níž se alespoň blýskl hattrickem Oleksander Poljanyčka. "Musím přiznat, že Vary měly velké, silné hráče, kteří se dokázali na užším hřišti prosadit," dodal Malinský sportovně.

Za sebou má v nové funkci teprve čtyři kola a s rolí hlavního trenéra u juniorů se stále ještě sžívá. "Každý soupeř je pro mě nový, nikdy předtím jsem je neviděl, takže si je v každém utkání s asistentem Martinem Uldrichem stále ještě oťukáváme."

V rámci možností však jeho družina funguje naplno. Navzdory tomu, že třeba v neděli se sešla jen v 11 hráčích. O následujícím víkendu ji čekají utkání v Litoměřicích a Klášterci nad Ohří. Budou tato mise bodově veselejší?

"Chtělo by alespoň z padesáti procent využít ty největší gólovky, které máme. S tím přijdou výsledky a s výsledky poroste sebevědomí. Všechno souvisí se vším," burcuje trenér Malinský.

Letci v juniorské lize dlouhodobě patří k nejužší špičce a potenciál na to mají také letos. Teď jen chytit vlnu...

Ústí nad Labem - HC Letci 4:2 (1:1, 1:0, 2:1)
Branky hostů: Honetschläger, Fiala.

HC Letci - Karlovy Vary "B" 4:6 (0:2, 1:1, 3:3)
Branky domácích: Poljanyčka 3, Pražienka. Asistence: Husák, Poljanyčka.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka