"Áčko" porazilo Louny, teď čeká těžký soupeř
pondělí 03. října 2016

Muži kontrolovali výhru. Trenér otestoval "mladé pušky"

Tohle je určitě tajné přání každého trenéra - rozhodnout o vítězství hned v první třetině a zápas pak dohrávat v poklidu. Letňanským mužům se to v neděli dokonale povedlo v Lounech, kde vyhráli 6:2. Takřka jasno o vítězi ale bylo už po úvodní dvacetiminutovce, kterou Letci ovládli v poměru 5:1. "Byla to z naší strany téměř dokonalá třetina. Takhle si to představuju pořád," smál se kouč Jan Doutnáč.

Jeho partě ve druhém kole Pražského přeboru vycházelo snad úplně všechno. "Z úvodní třetiny jsem byl plný nadšení. Kluci šlapali dopředu i dozadu, bezchybně jsme fungovali v bránění i útočení. A pak už si jen hlídali výsledek," těšilo letňanského trenéra.

Ten složil třetí formaci z juniorských posil, které kvůli věku přešly do "áčka". Jakub Rulf, Michal Neuman, Marek Major a Krištof Špičan hráli pospolu, ale Doutnáče prý budou muset ještě herně přesvědčit.

"Ne že by nezapadli, to vůbec. Uplatňovali ve hře svoji rychlost. Ale chlapský hokej je o něčem jiném a kluci budou muset sbírat ještě zkušenosti," všiml si Doutnáč.

Na brankářském postu pokračuje v zažitém systému z minulé sezony. Totiž že během základní části rovnoměrně protočí Lukáše Havlína i Matěje Olivu, který by se měli zápas co zápas pravidelně střídat.

Zatímco první jmenovaný si prožil letošní debut už před týdnem, druhý chytal v Lounech. "Kdybych měl první dva zápasy hodnotit, Havlas asi pustil dva horší góly, na druhou stranu měl víc práce," připomněl kouč. "Olivka ale za stavu 5:2 vychytal dva nájezdy soupeře. To taky bylo důležité." 

"Jsem rád, že máme hodně vyrovnanou a kvalitní dvojici, o kterou se můžeme znovu opřít. Vím, že nám v sezoně hodně pomůže," dodal Doutnáč.

První vážná prověrka sezony totiž čeká už v následujícím kole. To Letci přivítají Lomnici nad Popelkou, která už tradičně patří k jejich největším soupeřům a má podobné ambice jako pražský tým. 

Louny - HC Letci 2:6 (1:5, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Šedivý (Veselák, Kunrt), 35. Veselák - 1. Štěpán (Mišner), 9. Šramota (Štěpán), 14. Mišner (Štěpán), 17. Mišner (Zima, Šulc), 20. Mrázek (Král, Horáček), 51. Mrázek (Božilov, Horáček). 

Čtěte také

Podcast hokej zblízka