Muži v přeboru porazili Lomnici nad Popelkou
pondělí 10. října 2016

Šest gólů za šest minut. Útok na desítku nabídl divočinu

Pamatujete, že byste v dospělém hokeji viděli šest gólů během šesti minut? Tahle rarita se s přispěním obou týmů objevila v utkání Pražského přeboru. Letňanští muži ve třetí třetině sehráli s Lomnicí nad Popelkou doslova gólovou divočinu, která musela publikum vyloženě bavit. Pravda, byť za téměř rozhodnutého stavu... Letci vyhráli 10:5 a novou sezonou procházejí bez ztráty bodu i po třetím kole.

Chvílemi to připomínalo spíš házenou, než hokejovou bitvu dvou kvalitních mužstev. Příčinou bleskové přestřelky byl jasně se vyvíjející výsledek ve prospěch domácích, kteří po dvou třetinách vedli 6:1.

"Říkali jsme si, že Lomnice není zvyklá dostávat desítku, a tak jsem dal o přestávce klukům jasný cíl," směje se trenér Jan Doutnáč. Mise byla nakonec splněna. Třebaže z toho brankáři asi nebyli úplně šťastní.

Ze hry se totiž v poslední dvacetiminutovce naprosto vytratila obrana. A útok střídal útok. Od 43. do 49. minuty padlo šest branek - dvě do sítě Lomnice a čtyři do sítě Letců. Ti v závěru utkání přidali další dva góly a Lomnici opravdu nadělili "desítku". Hattrickem se blýskl Matěj Štěpán.

"Zvolnilo se, přestalo se bránit a téměř z každé střely padal gól," popisoval Doutnáč.

Připomnělo mu to loňskou přípravu s Hvězdou Praha, kdy si oba celky nadělily po osmi gólech. "V soutěžním utkání, kdy hrají takhle kvalitní mančafty, ale asi nic podobného nepamatuju," přiznal. 

"Může se to ovšem stát. Všichni mají pocit, že při velkém náskoku už nic nehrozí, a tak se hraje tak trochu free. To se může objevit klidně i v extralize."

Doutnáče spíš znepokojuje jiná věc: "Z deseti dosud inkasovaných gólů jsme čtyři obdrželi při vlastní přesilovce. Je to dlouhodobě naše specialita, ale 40 % už je velké číslo. Je to na pováženou."

Letce to zatím mrzet nemusí. Ofenzivní silou dokážou soupeře přehrát a jejich herní styl je atraktivní i divácky. 

"Třeba druhá třetina proti Lomnici byla z naší strany opravdu vydařená," byl nakonec spokojený trenér Doutnáč. "Na druhou stranu - Lomnice už taky odehrála lepší zápasy, než byl ten sobotní."

Další pikantní duel čeká "áčko" už tuto sobotu. To zavítají na led Hvězdy, domovskou pevnost tradičního rivala. Právě s ním a s Lomnicí se Letňanští dělí s šesti body o vedení v tabulce. 

Oproti svým soupeřům ale mají zápas k dobru.

HC Letci - Lomnice nad Popelkou 10:5 (2:1, 4:0, 4:4)
Branky a nahrávky: 3. Šramota (Šulc), 14. Kadaně (Mrázek), 21. Horáček (Mišner), 24. Mišner, 27. Štěpán (Mišner), 35. Štěpán (Rulf, Šulc), 44. Štěpán (Šramota), 47. Bílek (Rulf), 56. Valder (Bílek), 60. Mrázek (Horáček, Uhlíř) - 5. Mizera (Sehnoutek), 43. Rudiš (Syrovátka), 46. Knap (Kedršt), 47. Knap, 49. Knap (Divila).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka