Žákovské třídy sehrály další náročné zápasy
středa 12. října 2016

Víkendový boj s Libercem. Skalp Tygrů získali jen šesťáci

Nestává se příliš často, aby v jeden den sehrály žákovské třídy zápasy se stejným soupeřem. V sobotu se ale ve všech čtyřech případech postavil Letcům do cesty Liberec. Pětka na jeho půdě prohrála, sedmička si domů přivezla alespoň bod. Jediný tým, který dokázal naplno bodovat, byli na domácím ledě šesťáci, neboť i osmička si počínala neúspěšně.Ta ovšem V úterní dohrávce porazila Kolín.

Pětka zaplatila za chyby a koncovku

Nejvyšší porážku v sezoně museli v Liberci skousnout páťáci, kteří Bílým Tygrům podlehli 1:6. Výsledek ale neodpovídá předvedenému výkonu. "Bohužel jsme hned v úvodních vteřinách inkasovali branku po hrubé individuální chybě," řekl trenér Jan Zlatohlávek. "Ve zbytku třetiny jsme soupeře přetlačili, ale neproměňovali jsme svoje šance."

O výsledku rozhodlo druhé dějství, které domácí vyhráli o tři branky. Letci znovu natropili spoustu nevynucených chyb. Ztráceli kotouče, nezpracovali přihrávky a nechali se přetlačit protihráči. Při vedení 4:0 už Liberec kontroloval zápas.

"Ve třetí třetině jsme snížili, ale to bylo z naší strany všechno. Soupeř zaslouženě vyhrál," přiznal Zlatohlávek, jenž zůstává pozitivní. "Jdeme dál a pozitivní budeme. Ale víme, že nás čeká hodně práce."

5. třída: Liberec - HC Letci 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Branka hostů: Hynek.

Šestce přinesla defenziva ovoce

Šestka protáhla svou sérii výher už na čtyři utkání, tentokrát doma v poměru 6:2. "V tomhle zápase asi rozhodla hned první třetina, ale z našeho pohledu to byl po celou dobu vyrovnaný zápas," uznal trenér mužstva Ladislav Kadaně.

Jenže Letci byli v úvodní dvacetiminutovce efektivní v zakončení a Severočechům nasázeli čtyři branky, což se ukázalo jako klíčové. Ani tady výsledek úplně neodpovídá vývoji, Liberec byl rovnocenným soupeřem.

"Já ale musím svoje kluky pochválit," nezapomněl Kadaně. "Odváděli poctivou práce v defenzivě, všichni se zodpovědně vraceli dozadu. To si myslím, že byl jeden z prvků, které nám výrazně pomohly k výhře."

6. třída: HC Letci - Liberec 6:2 (4:1, 1:0, 1:1)
Branky domácích: Vašíček 2, Brytski 2, Horáček, Šrámek. Asistence: Jelínek 2, Vašíček, Svoboda, Brytski, Tejkl.

Sedmička napravovala špatný start

Sedmáci si připsali už třetí remízu v sezoně, ale ta 3:3 v Liberci měla cenu zlata. Ještě dvě minuty před koncem totiž prohrávali v oslabené sestavě o dvě branky. "Remíza je dobrá," hodnotil trenér Martin Kotyra. "Vždyť jsme byli krůček od porážky."

Letci přijeli na sever Čech jen v 11 lidech, a to si ještě museli vypůjčit z osmé třídy Cyrila Jebouska. Po úvodní dvacetiminutovce pražský tým prohrával 0:2. Když minutu a půl před koncem snížil na 2:3, kouč si vzal oddechový čas na poradu. Pár desítek vteřin nato pak jeho svěřenci dotlačili puk do branky potřetí.

S čím však má Kotyrova družina problémy, to jsou vstupy do zápasů. "I tentokrát jsme dostali z prvního střídání gól, je to náš dlouhodobý nešvar," přemýšlí trenér o důvodech. "Asi nám chvilku trvá, než se vždycky rozkoukáme, zatímco soupeř na nás vlítne. My pokaždé potřebujeme deset minut."

7. třída: Liberec - HC Letci 3:3 (2:0, 0:1, 1:2)
Branky hostů: Blažek, Urban, Šíba. Asistence: Jebousek 2, Blažek.

Osmičce se vymstilo neplnění pokynů 

Vyrovnaný souboj svedli s Libercem i osmáci, ale na konci zápasu byli o jeden gól horší. "Soupeř měl jen lepší střelbu a byl víc obětavější v blokování střel, s čímž my měli problém," všiml si trenér Martin Uldrich, jehož tým prohrál třetí z pěti utkání.

Letci hájili těsné vedení, jenže Bílí Tygři ve třetí třetině srovnali a v závěru duelu přišel klíčový moment a gól na 1:2. Trenéři to přisuzují neschopnosti dodržet stanovené taktické pokyny.

"Brali jsme si time-out a poukazovali na to, jak hrát v prostorech před modrou čárou v útočném i obranném pásmu. Bohužel to hráčům v jejich palicích nějak neutkvělo a z toho pramenil rozhodující gól," povzdychl si Uldrich. 

Nezdar si osmička vynahradila alespoň v úterní dohrávce, kdy porazila méně kvalitní Kolín v poměru 14:4.

8. třída: HC Letci - Liberec 1:2 (0:0, 1:0, 0:2)
Branka domácích: Čech. Asistence: Straka.

HC Letci - Kolín 14:4 (3:0, 5:3, 6:1)
Branky domácích: Bucek 4, Broš 3, Dobrov 3, Tůma 2, Strnad, Jebousek. Asistence: Tůma 6, Václavík 2, Strnad, Pinkas, Bucek, Straka, Jebousek.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka