Z HC Letci Letňany se stává zapsaný spolek
čtvrtek 13. října 2016

Prezident klubu rezignoval. Vojtěcha Kučeru střídá bratr

Dosavadní prezident letňanského klubu Vojtěch Kučera po patnácti letech rezignoval na svou funkci a na nejvyšším postu vedení ho nahrazuje jeho bratr František. Z organizace HC Letci Letňany se zároveň oficiálně stává "zapsaný spolek". Změny byly v pondělí s okamžitou platností jednomyslně schváleny na členské schůzi klubového vedení, které se v Ice Areně zúčastnilo devět z deseti členů.

Na chodu celé organizace se nic nemění. "Je to jen formalita. Všechno jinak zůstává tak jako doposud, změny se fungování klubu nedotknou," ujistil nový prezident klubu František Kučera. 

Tomáš Blažek nadále zůstává sekretářem i sportovním manažerem, stejně jako Jiří Vrba šéftrenérem mládeže.

Vojtěch Kučera, oficiálně vedený jako dosavadní šéf Letců, vydržel ve funkci prezidenta od samotného vzniku klubu v roce 2001 a v Praze se tak řadí k nejdéle působícím šéfům hokejových oddílů. 

Teď se však své role musel vzdát z důvodů časové vytíženosti.

Doteď totiž pracoval dlouhých 17 let ještě jako skaut pro Washington Capitals, jenže v srpnu mu přišla lukrativní nabídka z Las Vegas, které se za rok chystá vstoupit do NHL jako nový klub. Vojtěch Kučera se v jeho službách stal ředitelem pro evropský skauting a tato práce je časově velmi náročná.

"Z toho důvodu jsem se rozhodl odstoupit z funkce prezidenta, ale v Ice Areně se samozřejmě budu pohybovat dál," oznámil. "Celému vedení záleží na dalším rozvoji letňanského hokeje," doplnil.

Na členské schůzi se zároveň odsouhlasilo, že z klubu jako občanského sdružení se stane zapsaný spolek. Za název HC Letci Letňany tedy bude nově přidělena zkratka z.s. Vyžaduje to občanský zákoník.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka