Poprvé v plném počtu, Hvězda byla silnější
pondělí 24. října 2016

Junioři přišli o šňůru čtyř výher. Hráči musí víc trénovat

Povedená série čtyř vítězství je u konce, letňanští junioři se tentokrát museli sklonit před sílou soupeře. V městské bitvě proti Hvězdě Praha tým trenéra Jiřího Malinského prohrál jednoznačně 1:5, byť měl poprvé v sezoně k dispozici kompletní kádr. "Bylo to zasloužené, protože Hvězda na nás působila hokejově nejlíp ze všech mančaftů, proti kterým jsme hráli," přiznal asistent trenéra Martin Uldrich.

Byl to vlastně takový paradox, že junioři neměli poprvé v sezoně problém sestavit konkurenceschopnou sestavu, ale na ledě to nebylo nic platné. I kvůli tomu, že někteří hráči mají velký tréninkový deficit.

Bude se to zlepšovat?

"My se snažíme být s Jirkou Malinským vždycky pozitivní, takže doufáme, že se to zlepšovat bude," říká jeho asistent Uldrich, který si pochvaluje atmosféru v týmu. Líbí se mu, že si všichni hráči i trenéři dohromady sedli po lidské stránce. To by mohl být základní stavební kámen, o který by Letci mohli opřít budoucí úspěchy.

"Bude jen záležet, jestli dotyční kluci začnou naplno trénovat a jestli zlepší docházku na tréninky. Pak ke zlepšení musí dojít. Máme za sebou vlastně první utkání v plném složení, takže začínáme zase od začátku. Čeká nás spoustu práce."

A to i kvůli tomu, že juniory opustil Václav Mařík, který uspěl na zkoušce v Českých Budějovicích. Realizační tým se spolu s vedením klubu snažil vzniklou mezeru okamžitě vyřešit, ale zatím se mu to nepodařilo, byť Letňany jednaly hned se třemi hokejisty.

S žádným z nich se však nakonec nedohodly, a tak budou muset junioři sáhnout do vlastních zdrojů, konkrétně do staršího dorostu.

Zmiňovaný duel s pražským rivalem pro Letce nezačal špatně, dokonce se jim podařilo dát první gól, ale brzy bylo jasné, že proti nim stojí opravdu kvalitní soupeř. Utkání se zlomilo mezi desátou a patnáctou minutou, kdy Hvězda přidala na bruslení.

"Přehrávala nás. V tomhle utkání jsme na ni prostě neměli a muselo by se sejít hodně věcí, abychom byli schopni ji porazit. Přišli jsme o šňůru vítězství, ale věříme, že to příště bude lepší," uzavírá Uldrich.

HC Letci - Hvězda Praha 1:5 (1:1, 0:3, 0:1)
Branka domácích: Husák. Asistence: Poljanyčka, Satran.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka