Letci zvýšili náskok na poslední tým tabulky
neděle 30. října 2016

Starší dorostenci smetli soka z Litvínova, mají větší klid

Velice důležité vítězství si připsal starší dorost Letňan. Soubor trenéra Martina Rouska si poradil přesvědčivě 6:1 s posledním Litvínovem, na který má momentálně už sedmibodový náskok. Díky tomu se mu může lépe dýchat. "Nechci říct, že to byly povinné body, ale potřebovali jsme se v tomhle utkání chytnout a bodově od soupeře odskočit. Je to pro nás důležitá výhra," nezastíral hlavní trenér.

Vítězství přišlo po čtyřech porážkách, navíc s vysokým rozdílem a po zodpovědném výkonu. Letci mohou být spokojení. "Jsou to opravdu důležité tři body. Litvínov sice tenhle ročník nemá moc silný, ale to náš úspěch nesnižuje," pravil Rousek.

Jeho svěřenci vstoupili do zápasu aktivně a v první třetině se dostali do dvoubrankového vedení. Mužstvo navíc opět podržel gólman, který dokázal chytit tutovou šanci soupeře, jenž už zakončoval do odkryté branky. 

"Já si už na střídačce říkal, že je to jasný. Ale gólman najednou vytáhl parádní zákrok lapačkou, takže nás podržel jako už mnohokrát. Musím říct, že brankáři letos chytají fakt dobře a oba dva podávají kvalitní výkony," chválil kouč.

Litvínov přesto vstoupil do druhé části dost aktivně a v prvních osmi minutách se hodně tlačil dopředu. Nic jiného mu také nezbývalo. Jenže to byla příležitost pro domácí, kteří díky tomu mohli vyrážet do rychlých protiútoků.

Po dvou z nich sudí nařídili dokonce trestné střílení, jenže Letci - jak už to tak bývá - ani jedno neproměnili. 

Mrzet je to ovšem dlouho nemuselo, svá zaváhání totiž napravili při vlastním oslabení. Jaký to paradox! Soupeř sice vzápětí snížil, ale Letňany si už utkání dokázaly pohlídat. I díky tomu, že ještě do přestávky znovu zvýšily na rozdíl tří gólů. 

"Byl to šťastný gól, protože se puk odrazil od masky brankáře. Litvínov byl ve druhé části mírně lepší, ale větší radost jsme měli my."

O přestávce trenéři zdůrazňovali hráčům, aby si na ledě nekomplikovali život a hráli jednoduše. V minulých duelech totiž Letci zbytečně složitými a riskantními nahrávkami přišli o dobře se vyvíjející skóre a také o body. To tentokrát nemohli připustit.

Výsledek? Další dva góly v litvínovské síti a poklidný závěr. Hattrickem se nakonec blýskl Lukáš Rousek, nejproduktivnější hráč mužstva. 

"Chtěl bych pochválit celý mančaft, že šlapal. On šlape na sto procent v každém zápase, ale dneska jsme to zvládli i takticky. Bylo to zasloužené vítězství, protože mimo deseti minut v prostřední části jsme byli celkově lepší," uzavřel Rousek starší.

HC Letci - Litvínov 6:1 (2:0, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 5. Rousek (Lytvynov), 19. Danov (Fabiánek, Gebell), 30. Rousek, 36. Eg Larsen (Danov), 49. Jelínek (Gebell, Klikorka), 50. Rousek (Nedorost, Lytvynov) - 33. Kordule (Dufek, Myšák). Rozhodčí: Hodač - Horažďovský, Svobodová. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Střely: 38:45. Diváci: 123.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka