Žákovské kategorie drtily své soky
úterý 10. ledna 2017

Po vánoční pauze při chuti. Žáci nedali soupeřům šanci

Letňanští žáci se ve velkém stylu rozloučili s uplynulým rokem, a stejně tak vstoupili i do toho nového. Kromě sedmáků, kteří mají ještě pauzu, totiž všichni vysoko zvítězili. Pětka předvedla týmový výkon, kterým přehrála Neratovice 8:3. Velmi dobře si vedli i šesťáci s osmáky. Obě kategorie přivítaly v Ice Areně Kolín a obě soupeřům nadělily deset gólů. Osmáci navíc počtvrté v sezoně neinkasovali.

Pětka vyhrála týmovým výkonem

Na úvod kalendářního roku zamířili Letci do nedalekých Neratovic, kde sice narazili na předposlední tým tabulky, ale bylo jasné, že to nebude lehké utkání. O tom ostatně svědčily výsledky Buldoků ze závěru uplynulého roku, kdy potrápili nejednoho favorita.

Tato premisa se začala naplňovat už od začátku zápasu. Letci v něm dvakrát ztráceli, ale ještě do konce první sirény se dostali do vedení 3:2. "Rozhodlo druhá třetina, kdy se hraje na dlouhé straně a je těžké vystřídat, pokud jste pod tlakem. Toho jsme využili a tlak přetavili ve čtyři rozhodující branky. Ve třetí části jsme už jen kontrolovali utkání," vysvětloval trenér Jan Zlatohlávek.

Domácí měli založenou hru na jednom rozdílovém hráči, kterého se Letcům až na úvod podařilo eliminovat. "Náš týmový výkon porazil soupeřovu individualitu. Splnili jsme herní plán utkání, což mě těší. Skvělý výkon podal v bráně i Mikuláš Wajtr. Celkově klukům děkuji za solidní práci," chválil kouč své mužstvo.

5. třída: Neratovice - HC Letci 3:8 (2:3, 0:4, 1:1)
Branky hostů: Hynek 2, Porubský 2, Dvořák, Šedivý, Panýr, Herčík. Asistence: Panýr 2, Malý 2, Klíma, Porubský.

Šesťáci se vracejí do pohody

Přelom listopadu a prosince nebyl pro šesťáky nijak šťastným obdobím, přesto poslední utkání roku s Hvězdou zvládli. Na to chtěli navázat i proti Kolínu, se kterým měli dosud vyrovnanou bilanci. Tentokrát Letci nedali Středočechům žádnou šanci, když je poslali domů s "desítkou".

"Z našeho pohledu to byl naprosto jednoznačný zápas. Od začátku jsme určovali tempo, byly tam pohledné kombinace, kluci měli chuť a nasazení. Padaly navíc docela hezký góly," těšilo trenéra Ladislava Kadaněho. 

Letňanský kouč upozornil na to, že soupeř nepřijel v plném počtu. Zároveň to ale neviděl jako klíčový bod, který by souboj ovlivnil. "Kolín přijel oslabený, ale nás taky nebylo tolik, jelikož jsem Vašíčka přesunul do sedmičky. Tohle tedy nebyl rozhodující faktor. Kvalita byla zkrátka naše po celou dobu," popisoval.

Před těžkým soubojem s Bílými Tygry je tak šestka v nejlepším možném rozpoložení.

6. třída: HC Letci - Kolín 10:3 (3:1, 3:1, 4:1)
Branky domácích: Šrámek 2, Horáček 2, Štípek 2, Vosmík 2, Svoboda, Tejkl. Asistence: Šrámek 2, Štípek, Sitarčík, Tejkl, Hnízdil, Helus, Liberda.

Osmáci opět dvojciferně a s nulou

Jak se osmáci rozloučili s rokem 2016, tak podobně chtěli vstoupit i do roku 2017. A měli k tomu ideálního soupeře. Vždyť Kolín už dvakrát v této sezoně jednoznačně porazili. A za svým si šli od začátku i tentokrát.

"Kolín šel hodně dolů výkonnostně, protože jim odešli hráči. Takže ten mančaft je úplně něco jiného, než býval v minulých letech. Tam je povinnost takhle vyhrávat," přiznal kouč Martin Uldrich, jehož svěřenci potěšili další nulou. 

Proti slabšímu soupeři stanovil svým svěřencům postupné cíle. Ten poslední se nakonec povedl splnit, a proto slíbil uvolněnější pondělní trénink. 

"Měli jsme cíl vyhrát první třetinu 5:0, to se klukům nepovedlo. Potom další bod bylo vítězství minimálně 10:0, což se už vydařilo. V pondělí proto budeme bruslit jenom půl hodiny," říkal s úsměvem po sobotním duelu.

8. třída: HC Letci - Kolín 10:0 (3:0, 2:0, 5:0)
Branky domácích: Václavík 4, Tůma 2, Čech, Dobrov, Broš, Trunda. Asistence: Tůma 3, Strnad 2, Bucek 2, Vojta 2, Broš 2, Čech, Van Wassen.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka