"Áčko" porazilo Kobru a je stále v čele
pondělí 16. ledna 2017

O výhře rozhodli v úvodu. Pak muži zápas jen dohráli

Letňanské áčko v letošní sezoně zaváhalo pouze jednou a nikdo nečekal, že by na tom mělo něco změnit béčko pražské Kobry. Letci si proti tradičnímu soupeři vybojovali rychlý a pohodlný náskok, což nakonec ovlivnilo celé utkání. To se pak už jen dohrávalo, a tak nemohl být trenér Jan Doutnáč příliš spokojený. "Zbytek zápasu byl nemastný a neslaný," hodnotil kouč, jehož svěřenci vyhráli 5:2.

Začátek souboje byl přitom naprosto parádní. V šesté minutě se Letci dvakrát prosadili a náskok ještě navýšili o dalších šest minut později. "V první třetině jsme celkem snadno dali tři branky. Stačilo nám k tomu přitom jenom pět, šest střel. V tu chvíli bylo vlastně hotovo," přiznal Doutnáč.

Jeho mužstvo nejspíše čekalo, že to dál půjde samo, ale ono se tak nedělo a obraz hry se změnil. "Od té doby se hodně bruslilo a bylo tam mnoho urputných soubojů 1 na 1. Puk jsme měli chvíli my a chvíli oni. Nebylo moc šancí ani na jedné straně," trenér popisoval průběh duelu.

Slabší výkon ve zbylých dvou periodách se proto podepsal i na výsledkové tabuli. Obě skončili nerozhodně, což nebylo důsledkem zlepšené hry soupeře. "Z naší strany nebyla taková ochota s nimi bruslit. Zbytek zápasu byl nemastný a neslaný," mrzelo hlavního kouče. 

Dle jeho slov byla na vině i nízká tréninková vytíženost v poslední době, která způsobila únavu. "Klukům se nechtělo, v týdnu měli dva tréninky po dlouhé době, což se podepsalo i na tom, že někteří tahali nohy. Bylo to bez šťávy," vysvětloval.

V základní části zbývají Letcům odehrát ještě tři pražská derby. V sobotu vyzvou venku Bohemians, příští týden pak přivítají doma Žižkov a Hvězdu.

HC Letci - Kobra Praha 5:2 (3:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Koubík (Neumann), 6. Zima (Šramota, Mišner), 12. Šramota (Šulc, Zima), 31. Špičan (Major), 55. Mišner (Bílek) – 33. Gron (Michalů, Dostál), 53. Lacina.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka