Rozhovor s útočnou zbraní staršího dorostu
středa 18. ledna 2017

Nejraději bych pořád nahrával, tvrdí kanonýr Rousek

Už druhým rokem válí ve starším dorostu a je jeho největší oporou. Ofenzivní zbraň Letců Lukáš Rousek je jednoznačně nejproduktivnějším hráčem týmu, který v nadstavbové části bojuje o účast v play-off. V kanadském bodování NOEN extraligy mu patří šesté místo. Sám forvard si současnou atmosféru v mužstvu užívá a i přes momentální zdravotní trable se soustředí na závěr sezony.

Máš povedenou sezonu, patříš mezi nejproduktivnější hráče. Jak se ti na to kouká?
Zatím to hodnotím velmi pozitivně. Jsem rád, že se mi daří. Hlavně celému týmu nám to teď konečně klape. Daří se mi s klukama v lajně, celkem si rozumíme.

Body v lajně děláš ale především ty. Čím to je?
Upřímně netuším, čím to je. Myslím si ale, že se snažím být co nejvíce na puku. Hraju s kotoučem na holi a ono to pak z toho vždycky nějak vyplyne, že jsem zrovna já u těch branek.

Raději nahráváš, nebo střílíš góly?
Já jsem takovej, že bych nejraději pořád nahrával, takže spíš jsem na ty asistence. Nejvíc mě baví být na puku a tvořit hru.

V nadstavbě teď nicméně šlape celý tým. Je to velký rozdíl oproti základní části, že?
Základní část byla určitě mnohem těžší, ti soupeři byli daleko víc vyrovnaní. Tam jsme mohli porazit prvního a zároveň prohrát s posledním, což se nám taky mnohokrát stalo. V nadstavbě nás přehrály jenom Vítkovice. Byl to vyrovnaný zápas, je i hodněkrát podržel gólman a my měli taky trochu smůly. Jinak ale všechny týmy byly hratelný.

A tobě samotnému svědčí víc co?
Já mám raději vyrovnaná utkání, když jsou soupeři přibližně na stejné úrovni. Víc mě to baví a navíc je to i větší výzva je porazit.

Z posledních osmi duelů jste jen dvakrát ztratili body, zlepšila se proto i nálada v kabině?
Je to určitě znát. Teď máme daleko větší klídek na hokejkách a i mimo led je to super. Máme tady fajn partu, rozumíme si a v kabině je samozřejmě v tuto chvíli mnohem větší sranda. Víme, že už nemáme co ztratit. Buďto play-off uděláme, anebo nám to o kousek unikne. Sami jsme na to zvědaví, ale chceme to určitě zkusit.

Zpátky k tobě. V souboji s Havlíčkovým Brodem jsi musel předčasně odstoupit ze zápasu. Co se tam přihodilo?
Prohráli jsme tam buly a já bohužel dostal golfákem na koleno ze strany. Schytal jsem to tak nešťastně, že už to dál nešlo. Koleno už je ale v pohodě, naopak jsem si poranil kotník. Kvůli tomu nebudu moct nastoupit do dalších dvou utkání s Kolínem a Mladou Boleslaví.

Smůla se ti v poslední době zřejmě lepí na paty...
Ono je to dlouhodobě špatný s tím kotníkem. V posledním zápase se mi to ale hodně zhoršilo, takže jsem musel k doktorovi a ten řekl, že si dám chvilku pauzu. Mám to zavázaný a mažu si to, ani netrénuju. Bude to ale jen na týden.

Ve starším dorostu hraješ letos posledním rokem. Co si slibuješ od přechodu k juniorům?
Zatím jsem nad tím moc nepřemýšlel. Nějaké nabídky tam jsou, ale já chci hlavně dohrát tuhle sezonu a pokusit se o play-off. Doufám, že se mi bude dařit i příští rok v juniorce. Už po sezoně do toho půjdu naplno, dám si tak tři týdny volno a zase na to vlítnu, abych byl připravený. Tam to bude jiná káva.

Máš nějaké konkrétní cíle, kterých bys chtěl v hokeji dosáhnout?
Určitě bych si chtěl zahrát za chlapy někde. V tomhle mladým věku bych si rád zkusil první nebo druhou ligu, abych poznal, jak je to silový a rychlý. Bylo by skvělé se poměřit s hráči, kteří jsou silnější. Pak bych zjistil, jak na tom opravdu jsem.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka