Letci nestačili ani na Ústí, ani na Vary
pondělí 30. ledna 2017

Boj proti přesile se nedaří. Juniorům už dochází šťáva

Letňanští junioři to nemají lehké, což není žádná novinka. Jejich úzká soupiska je stále větší nevýhodou a lepší to jen tak nebude. Letci tentokrát přivítali Ústí nad Labem, se kterým pokaždé odehráli vyrovnaná utkání. V pátek to bylo znovu těsné, Severočechům podlehli 1:2. V neděli pak vyrazili do Sokolova, kde si naposledy na "béčku" Karlových Varů smlsli. Teď ale prohráli 3:5.

S Ústím to byly letos opravdové bitvy. Oba soupeři si nedali nic zadarmo ani v jednom ze vzájemných duelů a tento nebyl výjimkou. O osudu utkání rozhodla druhá perioda, ve které si Slovan vytvořil dvoubrankový náskok.

"Tentokrát to bylo zase těsné, bohužel to dopadlo takhle. V závěru jsme neměli sílu to utkání zvrátit, dohrávali jsme v osmi lidech," smutnil trenér Jiří Malinský.  

Když dohráváte v tak malém počtu, je jasné, že energie ubývá rychleji, stejně jako časomíra. "Celkově to bylo dobré utkání. Ale musíme využívat šancí, které se nám naskytnou. Kluci dřeli, ale pak už na to nebyla energie. Jeli jsme tam trestné střílení, které jsme nedali," litoval letňanský kouč.

I přes prohru si mužstvo zjevně věřilo na karlovarské "béčko", kterému v prosinci nasázelo 18 gólů. Teď se ale nic podobného nekonalo, Letci totiž zaspali už první třetinu.

"Proti Varům jsme zaváhali už v první polovině úvodní části, kdy jsme je nechali odskočit. Nevím, jestli šlo o podcenění nebo nekoncentrovanost," přiznal Malinský.

Západočeši se také dostali do dvoubrankového trháku, který si už nenechali vzít. Tím spíš, když měli Pražané znovu problém se sestavou. "Zase nám dva kluci odešli. Dohrávali jsme v deseti lidech a z toho tam byli čtyři dorostenci. Bylo to zase hodně těžké," dodal Malinský.

HC Letci - Ústí nad Labem 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branka domácích: Husák. Asistence: Poljanyčka.

Karlovy Vary - HC Letci 5:3 (3:1, 1:1, 1:1)
Branky hostů: Poljanyčka 3. Asistence: Kazda, Hlinka, Narovec.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka