Kapitán Letců vyhrál bodování soutěže
pátek 03. února 2017

Mišner je znovu králem střelců. Ale proč tak dominuje?

Vyhrál bodování Pražského přeboru a stal se králem střelců. Znovu, už potřetí v řadě. I v této sezoně forvard Jan Mišner ovládl statistiky jednotlivců, když v 16 zápasech posbíral 59 bodů za 32 gólů a 27 asistencí. Připsal si tak téměř čtyři body na zápas a navíc skóroval v každém z nich. "On potřebuje dávat góly," říká o něm trenér "áčka" Jan Doutnáč. Tady je pět důvodů, proč Mišner tak dominuje.

ODDANOST
Letňanský kapitán je tělem i duší týmu, kterému je naprosto oddaný. Mužstvo táhne v zápasech, ale i na trénincích, které organizuje především on. Letci se tak na něj mohou spolehnout. "Dává lidi dohromady, což je úplně nejvíc," vyzdvihuje Doutnáč vůdcovské schopnosti. Mišner nemá céčko na hrudi jen tak náhodou.

BOJOVNOST
Na ledě se vždy snaží nechat sto procent bez ohledu na soupeře, proto tolik boduje ve všech zápasech. Nevypustí žádný souboj a nikdy se nevzdá. To je ostatně vlastnost, která dokáže nakopnout i jeho parťáky, když to zrovna nejde. "Patří k největším bojovníkům, které tam máme. Bojuje do poslední chvíle a snaží se, aby se vždycky vyhrálo," tvrdí jeho kouč.

RYCHLOST
Když nakopne své motory, málokdo mu stačí. Díky svým rychlým nohám si vytváří spoustu šancí sám, ale také je dokáže připravovat ostatním. Moc rychlejších bruslařů v soutěži nenajdete, čehož Mišner využívá.

STŘELA 
Jeho rána umí být nejen velmi přesná, ale také pekelně rychlá. Gólmani to sice dobře vědí, ale vždy s ní mají veliké problémy. V každém zápase navíc vypálí velké množství střel, a když má ty nejlepší parametry, brankáři jsou téměř bez šancí. "Z našeho týmu má jednoznačně nejlepší střelu," uvědomuje si Doutnáč jeho kvality.

TAH NA BRANKU 
Každý elitní střelec musí mít touhu dávat góly, kterou přetaví přímo na ledě. Mišner je v tomto dokonalý příklad. "On potřebuje dávat góly, je hladový. V tom je nedostižný," obdivuje Doutnáč. Góly jsou pro něj nezbytné, jen tak je šťastný a nachází se v herní pohodě. K tomu, aby jich docílil, střílí z každé pozice. "Kdybychom počítali střely jednotlivých hráčů, on bude mít o třetinu víc než ten druhý za ním," dodává trenér Letců.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka