Šestka prohrála dvakrát, ani osmička nezářila
středa 08. února 2017

Žáci neprožili oslnivý týden a trenéři jsou nespokojení

Nepříliš povedený týden mají za sebou letňanští žáci - tedy alespoň ti, kteří měli na programu mistrovské zápasy. Šestka oba své duely prohrála, když nestačila na favorita z Hradce Králové a následně selhala i v Mladé Boleslavi. A osmička na tom nebyla o moc lépe, byť druhý duel ve městě automobilů zvládla. Pětka i sedmička mají svá utkání v Poděbradech odložena až na 26. března.

U osmičky panovaly mírné rozpaky

Osmáci nejprve nezvládli duel proti Hradci Králové, který v domácím prostředí prohráli 2:4 především kvůli nepovedené třetí třetině. Až do ní totiž drželi s favoritem krok a nerozhodný stav 1:1. Pak však soupeř rozhodl.

Výsledkově to tým trenéra Martina Uldricha napravil v Mladé Boleslavi, kde zvítězil 6:3, kouč však úplně spokojený tak nebyl. "Měli jsme z toho rozpačitý pocit, protože jsme nezačali úplně dobře," vypráví Uldrich, jenž posléze upozorňuje na kázeňský prohřešek. Někteří hráči totiž nebyli oblečení včas do výstroje, takže nestihli začátek utkání.

"Takže jsme je nechali celou první třetinu sedět, aby si to trošku uvědomili," popisuje kouč. I kvůli tomu se však vstup do zápasu nepovedl. Ve druhé třetině se ale tým zlepšil a také šel do vedení. 

Uldrichovi se přesto herní projev mužstva moc nelíbil, byla to na jeho vkus spíš odpalovaná než hokej. "Nebyl to pohledný zápas. Slušné parametry to z naší strany začalo mít až ve třetí třetině." V té Letci přidali další tři góly a definitivně rozhodli.

8. třída: HC Letci - Hradec Králové 2:4 (1:1, 0:0, 1:3)
Branky domácích: Straka, Václavík. Asistence: Strnad, Bucek.

Mladá Boleslav - HC Letci 3:6 (2:2, 0:2, 1:3)
Branky hostů: Broš, Straka, Trunda, Horáková, Novotný, Strnad. Asistence: Čech, Strnad, Václavík, Novotný, Straka. 

Šestka nešlape herně ani výsledkově

Také šesťáci si odbyli středeční předehrávku s Hradcem Králové, na který nestačili a prohráli jednoznačně 1:6. První třetina přitom výkonem byla paradoxně jedna z nejlepších za poslední dobu proti tomuto silnému soupeři.

"Hradec vede tabulku bez prohry, takže je to kvalitní soupeř," vykládá trenér Ladislav Kadaně. I proto se po nerozhodném výsledku 0:0 z první části rozdíl projevil a Východočeši nasázeli Letcům pět branek. "Odpadly nám nohy, kluci nebruslili a soupeř využíval své šance. Jeden a půl třetiny jsme odehráli dobře, jinak ne."

Mužstvu podle kouče chybělo větší nasazení, což je obecný problém - netýká se pouze duelu s Hradcem, ale všech zápasů za poslední období. A pak také šestku trápí koncovka - nedává zkrátka góly. "To je náš velký problém."

Ještě hůř bylo ve druhém duelu proti druhé Boleslavi, kde Letci vyloženě vyhořeli, byť vstup do zápasu neměli vyloženě špatný. Jenže pak inkasovali zbytečné góly po individuálních chybách... "Je to škoda, moc nám to nešlape herně ani výsledkově. Teď budou prázdniny, kluci pojedou na hory, odpočinou si od hokeje, tak snad zase dostanou chuť," doufá Kadaně, jenž se bude snažit své svěřence namotivovat herními tréninky. 

6. třída: HC Letci - Hradec Králové 1:6 (0:0, 0:5, 1:1)
Branka domácích: Horáček. Asistence: Šrámek, Bejček.

Mladá Boleslav - HC Letci 11:2 (3:1, 4:1, 4:0)
Branky hostů: Flieger 2. Asistence: Vosmík.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka