Březnový nábor je pro hráče z celé ČR
úterý 14. února 2017

TRYOUT CAMP je zpět! Letci hledají posily do extraligy

Před dvěma lety proběhl po vzoru zámořských zvyků první Tryout Camp v historii letňanského klubu. Ve druhé polovině března Letci tuto akci obnoví - a rovnou pro dvě věkové kategorie! Máte-li ambice hrát v příští sezoně extraligu mladšího či staršího dorostu, pak zpozorněte a dočtěte až do konce. Březnový nábor vám totiž dává velkou šanci. Přitom v českých mládežnických týmech je ojedinělý.

To nejdůležitější na začátek: termín pro ročníky 2000 a 2001 je v letňanské Ice Areně naplánován na 18. a 19. března, termín pro ročníky 2002 a 2003 pak na 25. a 26. března.

Letňanský klub chce touto výzvou oslovit hráče z celé republiky, kteří mají ambice hrát nejvyšší soutěž mladšího či staršího dorostu. Mladí hokejisté se tak budou moci ukázat na dvoudenním kempu a bojovat o místo v kádru pro příští sezonu. 

Tryout Campy s oblibou pořádají především týmy v Severní Americe.

Ten v Letňanech bude otevřen komukoliv z nižších soutěží, kdo má vůli poprat se o jedinečnou příležitost. Podmínky účasti jsou jednoduché: musíte mít hokejové dovednosti odpovídající dané věkové kategorii, být výše zmíněný ročník narození a mít souhlas od svého mateřského klubu. 

Formulář k vyplnění si stáhněte ZDE.

"Model výběrového kempu, kdy se hráči mohou svobodně přihlásit, aniž by byli někde smluvně vázáni, jsme poprvé vyzkoušeli v roce 2015. A velmi se osvědčil," vzpomíná sportovní manažer letňanského klubu Tomáš Blažek. "Může to pomoct jak nám, tak klukům, kteří by rádi hráli v nejvyšší soutěži, ale ve svém klubu nebo z nějakých důvodů takovou možnost neměli."

Kemp je přístupný opravdu komukoliv, bez ohledu na dosavadní klubovou příslušnost. Zájemci neplatí žádný vstupní poplatek, absolvovat budou tréninkové jednotky po hodině a půl v obou dnech.

Před dvěma lety se na Tryout Campu v Letňanech sešlo přes tři desítky hráčů ze všech koutů republiky. Bývalý kouč staršího dorostu Milan Antoš si tehdy vybral tři posily do mužstva.

Akci bude přítomna většina letňanských trenérů různých věkových kategorií. Klub si po obou kempech nechá několik dní na poradu a vyhodnocení jednotlivých uchazečů. Poté oznámí případná vybraná jména.

Od březnového "tryoutu" si v klubu slibují hned několik věcí. "Rádi bychom objevili posily, které s námi zahájí letní přípravu na příští sezonu. Nejde jen o to, jak fyzicky na tom hráči budou, ale hlavně jak budou zapadat do naší koncepce," říká Blažek. "To samozřejmě souvisí i se zvýšením konkurence v našich stávajících kádrech. Hráči se musejí učit, jak se vypořádat s tlakem," dodává.

Bývalá dlouholetá ikona pardubického hokeje vede tým mladšího dorostu, se kterým si už druhou sezonu po sobě zahraje extraligové play-off. Tomu letos byl blízko i starší dorost, kde je zase jedním z trenérů další někdejší extraligový matador Martin Rousek.

Angažmá v Letňanech může být i dobrou příležitostí pro ty hráče, kteří chtějí do Prahy kvůli studiu.

Prioritou přesto zůstává především udržet současný kádr. Letci nechtějí přebývající hráče posílat do jiných klubů, ale neustále s nimi pracovat. Pokud tedy někdo nebude mít stabilní místo třeba v sestavě staršího dorostu, dostane možnost rozvíjet se ve starší věkové kategorii, což je dobrý základ k tomu, jak se případně do extraligového mužstva vrátit. 

S přihláškou je opravdu důležité zaslat rovněž zmiňovaný formulář se svolením mateřského klubu. Tento dokument je nezbytně nutný k tomu, aby se pak případným posilám podařilo zařídit hostování v Letňanech. 

Zájemci o Tryout Camp pro ročníky 2000 a 20001 mohou podávat přihlášky do 11. března, zájemci o Tryout Camp pro ročníky 2002 a 2003 mohou podávat přihlášky do 18. března. V obou případech emailovou formou. 

Účast vám vedení klubu potvrdí na váš email nejpozději týden před startem kempu. Na místo se pak dostavte hodinu před prvním tréninkem.


TERMÍNY TRYOUT CAMPŮ
  • pro ročníky 2000 a 2001
    sobota 18. 3. 2017: 10.30 - 12.00
    neděle 19. 3. 2017: 11.45 - 13.15
  • pro ročníky 2002 a 2003
    sobota 25. 3. 2017: 9.15 - 10.45
    neděle 26. 3. 2017: 9.15 - 10.45

JAK SE PŘIHLÁSIT
  • napište JMÉNO a PŘÍJMENÍ, POST, ROČNÍK NAROZENÍ a současnou KLUBOVOU PŘÍSLUŠNOST
  • do přílohy vložte vyplněný formulář s potvrzením vašeho současného klubu (ke stažení ZDE)
  • do hlavičky mailu napište TRYOUT a datum vybraného kempu (např. TRYOUT 18. a 19. 3.)
  • vše potřebné odešlete na emailovou adresu hcletci@centrum.cz
  • v případě jakýchkoliv dotazů lze kontaktovat Tomáše Blažka na tel. čísle 734 720 939

PROČ POSÍLIT LETŇANY
  • možnost hokejového rozvoje v extraligovém týmu
  • měření s nejlepšími hráči stejného věku po celé republice
  • zázemí dvou ledových ploch s celoročním provozem
  • zviditelnění se prostřednictvím klubových médií
  • spojení kvalitní hokejové přípravy s možností studia

Čtěte také

Podcast hokej zblízka