V letošní derniéře Letci podlehli Hvězdě
pondělí 27. února 2017

Hořká rozlučka. Junioři zakončili sezonu odevzdaně

Junioři uzavřeli dlouhou a pro ně jednoznačně fyzicky náročnou sezonu. V posledním utkání prohráli na půdě Hvězdy 4:10, což nebylo žádné překvapení. Druhá Hvězda si totiž s Letci v sezoně před tím pokaždé poradila, a to potvrdila i v sobotu. Letňany držely s rivalem krok pouze v úvodní části, zbytek zápasu však působili odevzdaně, což nemohlo na těžkého protivníka stačit. Sezonu zakončili šestí.

Trenér Jiří Malinský před týdnem řekl, že se mužstvo na poslední souboj tohoto ročníku těší. Správné nabuzení však vydrželo Letcům pouze v úvodní části, která skončila 2:2, čemuž odpovídal i průběh hry.

"První třetinu jsme odehráli celkem slušně. Měli jsme tam tři útoky a pět obránců, takže lidí bylo dost. A to i přesto, že byla jedna pětka ze staršího dorostu," vysvětlil asistent Martin Uldrich.

Zlom ale nastal ve druhé části, kterou Hvězda suverénně ovládla a v podobném duchu se nesla i závěrečná perioda. 

"Pak to najednou bylo odevzdaný. Náš mančaft nebyl schopný konkurovat. Hvězda naopak má jeden z nejlepších týmů v soutěži. Oni nás ty dvě třetiny přehrávali. Od kluků to bylo lážo plážo odehraný," přiznal zklamaný Uldrich. 

Celou sezonu se nicméně juniorka potýkala s úzkou soupiskou, což se i podle Uldricha výrazně podepsalo pod mnoho výsledků. 

"Je to těžký, kluků bylo celý rok málo a i jich málo trénovalo, takže se těm ostatním tolik nechtělo. Když není konkurence, není pořádný tým," uvědomuje si asistent Letců.

Junioři tak završili sezonu uprostřed tabulky na šestém místě. Nezbývá než doufat, že v příštím roce se tým patřičně rozroste, aby mohl pomýšlet na ještě lepší umístění.

Hvězda Praha - HC Letci 10:4 (2:2, 4:1, 4:1)
Branky hostů: Honetschlager, Hlinka, Kučera, Kocík. Asistence: Soukup 2, Kazda, Mařík, Pražienka, Kocík.


Čtěte také

Podcast hokej zblízka