Muži o výhře rozhodli v poslední části
pondělí 06. března 2017

Letci Hvězdu navnadili a pak ji smetli čtyřmi brankami

Letňanské "áčko" v nadstavbové části pokračuje v pohodovém tempu, které teď mělo trošku přiostřit utkání s Hvězdou. Nutno říci, že Letci si po delší době zahráli kvalitní zápas, ve kterém museli zapnout. To se stalo ve třetí části, kterou jasně ovládli, a připsali si tak zasloužené vítězství 6:2 nad tradičním rivalem. I když o nic nešlo, mužstvo může takový výkon jedině nabudit do nadcházející kvalifikace.

Přestože Letce čeká v nadstavbě ještě jeden souboj s "béčkem" Kobry, bylo to právě sobotní vítězství na půdě Hvězdy, které týmu dodá další sebevědomí. Tři body mají proti tomuto rivalovi vždy nějakou váhu.

Tentokrát svěřenci trenéra Jana Doutnáče vstoupili šťastněji do zápasu, když se prosadili už ve třetí minutě. Pak ale byla Hvězda tím, kdo určoval tempo. "V úvodní části jsme byli horší, rozjížděli jsme se pomaleji. I tak jsme ji ale vyhráli díky brance v oslabení," řekl Doutnáč.

Pak se ale začala hra Letců zvedat, což se paradoxně neprojevilo v jejich prospěch. "Druhou třetinu jsme prohráli, ale bylo to chvíli oni, chvíli my," popsal trenér "áčka".

To nejlepší si však jeho mužstvo schovalo na závěrečnou třetinu. Letci byli najednou rychlejší, což rezultovalo v mnoho šancí, z nichž se ujaly hned čtyři.  

"Chytili jsme druhý dech. Byli jsme všude dřív. Hvězda byla navíc hodně vylučovaná a zápas dostal náboj. Všechny góly padly po pěkných akcích, bylo to super," těšilo hlavního kouče.

Letci to zkrátka vzali do svých rukou a ukázali, kdo znovu po roce kraluje Pražskému přeboru. S motivací na takový šlágr prý není nikdy problém. "Kluci proti nim chtějí vždycky, bez ohledu na to, že to nic neřeší."

A v čem tedy viděl letňanský trenér příčinu vlažnějšího vstupu? "Hráči měli v pátek úmyslně těžký trénink, protože jsme věděli, že už o nic nepůjde. Těch prvních 20 minut kluci vyjížděli únavu, pak už startovali, protože byli nakopnutí," přiznal Doutnáč. 

Hvězda - HC Letci 2:6 (0:1, 2:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 26. Fuks (Němec, Nacházel), 27. Suda (Klečka) – 3. Štěpán (Mišner), 28. Šramota (Mišner), 47. Mišner (Kučera), 47. Mrázek (Horáček, Kadaně), 55. Mišner (Šulc, Kučera), 59. Štěpán (Šulc, Kučera).

Čtěte také

Podcast hokej zblízka