Žákovské soutěže spějí do svého závěru
úterý 21. března 2017

Šesťáci vyhráli podruhé v roce. Dařilo se také páťákům

Po dorosteneckých ligách se chýlí ke konci už i žákovské soutěže, které finišují v tomto týdnu. Naposledy se dařilo mladším žákům, kteří se blýskli kvalitními výkony. Páťáci si poradili jak doma s Poděbrady, tak i na půdě Mělníka. Šestka zase po dlouhé době loupila v Liberci. Ze starších žáků hráli pouze osmáci, kteří naopak na severu Čech neuspěli. Zápas sedmičky s Mělníkem byl zrušen.

Páťáci nezaváhali

V utkání s Poděbrady měla pětka dobrý pohyb a výraznou územní převahu, ale přes obranný val soupeře se jen těžko prosazovala, což uznal i trenér Jan Zlatohlávek. "Na to, že jsme vyslali přes 60 střel, jsou tři branky málo."

Klíčovou trefu vstřelil obránce Max Herčík, který předvedl parádní kličku i se zakončením, což trenéry velmi potěšilo. "Předvedl útočníkům, jak by to mělo vypadat," okomentoval Zlatohlávek Herčíkovu akci.

Souboj s Mělníkem sliboval drama, protože to bylo vyrovnané na vzájemné zápasy. A přestože Letci vyhráli poměrně jasně, zápas definitivně zlomili až v závěrečné periodě. "Ve třetí části jsme stupňovali tlak na soupeře, kterému docházely síly. Přidali jsme tři branky a rozhodli o svém triumfu," popsal letňanský kouč.

"Hrál se hokej té nejvyšší žákovské kvality. Šance se střídaly na obou stranách. Bylo to jedno z nejlepších utkání sezony, ale čeká nás ještě poslední krok k našemu cíli, který bývá vždy nejtěžší," řekl Zlatohlávek.

5. třída: HC Letci - Poděbrady 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)
Branky domácích: Porubský, Dvořák, Herčík. Asistence: Vančura, Hynek.

Mělník - HC Letci 1:5 (1:1, 0:1, 0:3)
Branky hostů: Hynek 2, Porubský 2 Vančura. Asistence: Dvořák, Herčík, Neuhausl, Šedivý, Vančura.

Šestka utla černou sérii

Šesťáci měli za sebou černou sérii sedmi porážek, kterou chtěli odčinit v Liberci, kde to samozřejmě neměli mít snadné. Skvělá úvodní třetina nicméně rozhodla o vysoké výhře 5:1.

"Byl to super výkon. Měl jsem to nejlepší, co jsem mohl mít. Potvrdilo se, že když se sejdeme všichni, tak je ten mančaft silný," připomněl kouč Ladislav Kadaně. 

Jeho svěřenci už v předešlých duelech nehráli zle, ale na body to nestačilo. Tentokrát vše klaplo tak, jak mělo. "Podržel nás i gólman, ale my jsme dali pěkný góly a po dvou třetinách to klidně mohlo být 8:0. Ve třetím dějství jsme trochu polevili a inkasovali jsme. Nakonec jsme to naštěstí zvládli," popsal trenér Letců. 

Ti se tak tím nejlepším způsobem nakopli na poslední souboj sezony. "Pro nás je to povzbuzení na zápas proti Pardubicím. Věřím, že to zakončíme vítězstvím," dodal Kadaně.

6. třída: Liberec - HC Letci 1:5 (0:4, 0:0, 1:1)
Branky hostů: Křišťan 2, Vašíček 2, Brytski. Asistence: Křišťan, Vašíček, Bejček, Štípek.

Osmáci fyzicky přehráni

Osmáci byli před utkáním s Libercem v opačné pozici. Čtyři výhry v řadě a parádní skóre z nich činily silného protivníka pro Bílé Tygry. Jenže ve Svijanské aréně se nesešlo vše podle plánu a Letci nakonec odjeli s porážkou 2:7.

"Snažili jsme se na to připravit, ale do utkání jsme nevstoupili extra dobře a v momentě, kdy jsme hru výkonnostně srovnali, tak nám tam napadaly blbý góly," přiznal trenér Martin Uldrich.

Po dvou periodách ovšem stále bylo o co hrát, Pražané ztráceli jen gól. To nicméně neplatilo na konci zápasu. "Abychom porazili Liberec, musí se sejít všechno, což se nestalo. Navíc nás srazily na kolena ty hrubky," vysvětlil letňanský trenér. 

Závěrečný duel tohoto ročníku sehrají osmáci také proti Pardubicím, kde si budou chtít spravit chuť. "Máme za úkol dát co nejvíc gólů, abychom se příjemně rozloučili se sezonou."

8. třída: Liberec - HC Letci 7:2 (2:0, 1:2, 4:0)
Branky hostů: Novotný, Čech. Asistence: Čech, Strnad.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka