Letci zahájili extraligu prohrou v prodloužení
sobota 09. září 2017

Sahal po třech, má jen bod. Mladší dorost padl ve Žďáru

Optimističtějším prognózám bránily špatné výsledky v přípravě, přesto si mladší dorost na startu sezony připisuje první bod. V úvodním kole extraligy prohrál ve Žďáru nad Sázavou 3:4 po prodloužení. Letci přitom nebyli blízko plnému bodovému zisku, ale v závěru třetí třetiny nechali domácí vyrovnat a v nastavení inkasovali znovu. Další klání je čeká ve čtvrtek, tentokrát doma s Hradcem Králové.

S tím Hradcem, kterému v generálce na ostrou sezonu podlehli ve středu vysoko 3:9. Letci mají nyní pár dní na přípravu, aby se v dalším zápase skupiny Střed pokusili o reparát.

Špatný dojem si ale nepřivezli ani z Vysočiny, kde v sobotu v poledne rozehráli nový ročník nejvyšší soutěže. "S přípravou jsem nebyl spokojen, ale tentokrát jsme odvedli dobrý výkon jako tým," hodnotil kouč Tomáš Blažek.

Jeho svěřenci dvakrát dotahovali jednogólový náskok domácích, až se v 50. minutě konečně dostali poprvé do vedení, když se trefil dvougólový střelec Tomáš Václavík. Jenže radost trvala jen devět minut. 95 vteřin před koncem přišlo vyrovnání. 

A 91 vteřin po začátku prodloužení i konec utkání - to se po šikovné teči prosadil Miroslav Adámek. 

"Ale odehráli jsme vyrovnaný zápas, ve kterém byly šance na obou stranách, takže remíza výsledku odpovídala," řekl trenér Blažek. "V prodloužení rozhodl šťastnější tým, my jsme měli jednu příležitost, kterou jsme neproměnili," dodal. 

Jeho protějšek Jiří Šejba děkoval své partě za bojovný výkon a posteskl si nad zraněním svého klíčového hráče. "Věděli jsme, že Letňany jsou šikovný tým. Ale výborně jsme to oddřeli a v prodloužení jsme byli lepší," citovaly ho webové stránky žďárského klubu.

Letce v této sezoně čeká náročné cestování. Po čtvrtečním duelu doma vyrazí příští sobotu do Brna.

Žďár nad Sázavou - HC Letci 4:3p (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Puczek (Bačo), 26. Bačo (Puczek, Konečný), 59. Putz (Filip, Grauer), 62. Adámek (Filip, Malenovský) - 24. Zrzek (Pětník), 34. Václavík (Němec, Tůma), 50. Václavík (Klatt, Hlaváč). Rozhodčí: Král - Bernadr, Mikšík. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 88.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka