6. i 8. třída prohrály, sedmička nehrála
neděle 10. září 2017

Žáci zahájili novou sezonu. Vítězná byla zatím jen pětka

Vítejte v nové sezoně! Po dorostencích do ní naplno vstoupily už i žákovské třídy Letců, a tak bylo o víkendu v Ice Areně pořádně rušno. Své první mistrovské zápasy odehráli páťáci, šesťáci a osmáci, sedmičce nakonec nepřijel soupeř a kolo bylo odloženo na neurčito. Ze tří zmiňovaných týmů však byli výsledkově úspěšní jen ti nejmladší proti Poděbradům. Šestka a osmička na Třemošnou nestačily.

Páťáci nahlodali soupeře góly v oslabení

Velká premiéra čekala na páťáky, kteří sezonu poprvé začínají na velkém kluzišti. A utkání proti Poděbradům se jim pod vedením trenéra Marka Horáčka náramně vyvedlo.

"Hrálo se v podstatě na jednu stranu, měli jsme velkou převahu a mohlo to skončit i větším rozdílem," hodnotil letňanský kouč. "Spalovali jsme šance, ale bylo dobré, že kluci bojovali celou dobu." Byť prý na první gól čekali dost dlouho.

Ostatně překvapen z toho byl i samotný trenér. Jeho parta ale měla utkání bezpečně pod kontrolou - tedy až na pětiminutový výpadek, kdy Letci nechali jezdit hosty samotné na branku. Paradoxně první tři branky vstřelili v oslabení. "Poděbrady se nesoustředily na obranu a nám vznikl prostor zaútočit."

"Byl to slušný začátek sezony, doufám, že budeme pokračovat s takovým nasazením a radostí," přeje si Horáček. "Bylo vidět, že to kluky baví. A i rodiče nám zafandili, což se u nás moc neděje. Může to dát klukům další motivaci."

5. třída: HC Letci - Poděbrady 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Branky domácích: Surkov, Kubeš, Kurka, Hlaváč, Vítek. Asistence: Barninec, Topol, Novotný, Švec.

Šestku nový kouč chválil i přes porážku

Debut s novým trenérem prožili šesťáci. David Pojkar převzal mužstvo po Janu Zlatohlávkovi, ale na první vítězství v žákovské lize si musí ještě počkat. S Třemošnou totiž Letci prohráli doma 1:4.

"Výsledek ale neodpovídá hře, protože kluci dnes podali dobrý výkon," přesto chválil své svěřence kouč. "Bohužel jsme prohráli na individuální chyby, ale na to, že to byl první mistrák sezony, to vůbec nevypadalo špatně."

Ocenil především jednu věc: "I když jsme prohrávali, kluci se přesto snažili dělat až do konce věci, které si říkáme na trénincích. Hlavně jsem rád, že jsme neodpalovali puky nazdařbůh, tak jako to dělal soupeř. Zatímco my neměli ani jeden icing, oni jich udělali asi dvacet."

Chyby Pojkar nechce svádět na jednotlivce, dle jeho slov je dělali obránci a podpořili útočníci. "Ale stejně jsem je po zápase všechny pochválil." 

6. třída: HC Letci - Třemošná 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branka domácích: Dvořák. Asistence: Šedivý.

Osmička doplatila na nedisciplinovanost

Osmička si asi představovala lepší vstup do sezony. Nejenže s Třemošnou prohrála 3:5, ale optimální nebyl ani výkon. A podle trenéra Martina Uldricha hlavně vinou nedisciplinovanosti. 

"Přitom se mi líbilo, jak jsme do utkání vstoupili," svěřil se. "Měli jsme dost šancí, ale netrefovali bránu a neproměňovali tutovky. Vždyť my i z mezikruží stříleli do plexiskla nebo mimo. To nebylo dobré."

Nejvíc ho ale vytočila právě nedisciplinovanost. "Borci nevěděli, kdy má jít kdo střídat. Nekoncentrovanost hráčů, z toho jsem byl nejvíc rozčarovaný," postěžoval si kouč Uldrich. 

Podle něj se stalo asi pětkrát, že někdo nevěděl, kdy má jít na led. "Z toho dvakrát jsme šli do oslabení za příliš mnoho hráčů na ledě. Tohle byly věci, které nefungovaly a já osobně jsem z toho hodně zklamaný," uzavřel své hodnocení.

8. třída: HC Letci - Třemošná 3:5 (1:2, 0:2, 2:1 )
Branky domácích: Čech 2, Vašíček. Asistence: Strnad 2.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka