Pátá, 6. i 8. třída vyhrály, sedmá nehrála
úterý 26. září 2017

Nejstarší žáci zažili rekordní výhru, slavily i další týmy

Přesvědčivá vítězství vybojovali o minulém víkendu letňanští žáci páté, šesté a osmé třídy. Nejmladší uspěli na ledě Neratovic, ostatní přivezli body bez inkasovaného gólu z Jindřichova Hradce. Osmička (ale i pětka) si vyloženě užila gólové hody a výhra 22:0 byla pro ni rekordní. Šesťáci se pro změnu dočkali první nuly v sezoně. Sedmička Letců měla o víkendu volno a zápasy ji čekají až tento týden.

Pětka si zastřílela s pořádnou chutí

Pětka v Neratovicích dominovala a výsledek 19:3 průběhu utkání napovídá. "Čekal nás slabší soupeř a my jsme zaslouženě vyhráli, ale měli jsme dát ještě víc gólů a méně jich dostat," našel přesto nedostatky trenér Marek Horáček. 

Co se mu ještě nelíbilo? Sobeckost některých svých svěřenců. "Spoustu hezkých akcí řešíme hokejově. Jen škoda, že někteří zbytečně sólují a nepřihrají kamarádovi do lepší pozice. Je jedno, kdo dá gól, hlavní je, aby se všichni kluci zlepšovali a posouvali své výkony."

Letci v sobotním klání rozhodli ve druhé třetině, kterou vyhráli 8:0. Ovšem soupeře až příliš často pouštěli do samostatných úniků, což byla jedna z věcí, které trenér svému mužstvu vyčinil.

"Tohle nás trápí už déle. Ale nebudeme ustupovat z ofenzivního pojetí hry," doplnil. "Naše hra byla chvílemi rozháraná, ti, co tíhnou spíše do útoku, hráli beky - a naopak. Většina se s tím dobře popasovala, chci, aby kluci uměli hrát všechny pozice a viděli hokej z různých úhlů. Jen chvílemi nešlo poznat, kdo co hraje," pousmál se kouč Horáček na závěr. 

5. třída: Neratovice - HC Letci 3:19 (1:1, 8:0, 4:3) 
Branky hostů: Hlaváč 4, Walter 3, Novotný 2, Merenus 2, Novák 2, Barninec 2, Surkov 2, Švec, Topol. Asistence: Surkov 3, Walter 3, Vítek 2, Topol 2, Barninec, Svoboda, Rachůnek, Maršík, Merenus, Hlaváč.

Šesťáci si připsali první nulu v sezoně 

Šesťáci stejně jako pětka vyhráli tři zápasy ze čtyř, v neděli šňůru bez porážky natáhli v Jindřichově Hradci. Vítězství 4:0 bylo o to sladší, že ho tým dosáhl bez jediné inkasované branky.

"Musím smeknout před Čečem, co dělá s mými brankáři," poslal trenérovi gólmanů uznání kouč David Pojkar. "Zatím podávají výborné výkony, což je základ všeho. Jsem naprosto spokojený."

I jeho svěřenci rozhodli ve druhé části hry - třemi vstřelenými góly. "Hráli jsme dobře, jen nám zase vyhrála zápas jedna lajna," dodal. "Ne že by se ostatní nepřipojili, ale musí si uvědomit, že hokej je týmová hra. Věřím, že se v průběhu sezony ještě všichni zvednou."

Šestka se naladila na vítěznou vlnu a svoji stoupající formu nyní naplno prodává. "Pracujeme přesně podle plánu a to mě samozřejmě těší," uzavřel hodnocení trenér Pojkar. 

6. třída: Jindřichův Hradec - HC Letci 0:4 (0:0, 0:3, 0:1)
Branky hostů: Hájek 2, Šedivý, Hynek. Asistence: Ciolek 2, Hájek, Hynek, Šedivý.

Osmička si přispala rekordní vítězství 

Osmička si v Jindřichově Hradci zahrála s chutí, ostatně její rekordní výhra 22:0 to jen deklaruje. Nutno však podotknout, že fyzicky slabší a výškově menší Jihočeši zatím nedosahují takových kvalit.

"Co mám na to říct..." krčil rameny trenér Martin Kotyra. "Výsledek asi mluví úplně za vše. Naši kluci byli lepší ve všech činnostech, takže za mě naprostá spokojenost."

Sám připomněl, že se hrálo především v soupeřově třetině. Letci v každé další pasáži svůj náskok navyšovali ještě větším přídělem gólů. "Jindřichův Hradec se ze své třetiny skoro za celou dobu nedostal, na naši branku šlo jen pramálo střel," dodal. 

A jednu věc na svém mužstvu ocenil. "Jsem rád, že jsme to odmakali až do konce a kluci se na nic nevykašlali. Bylo na nich vidět, že chtějí dávat góly. Pak už si jen přihrávali do prázdné branky."

8. třída: Jindřichův Hradec - HC Letci 0:22 (0:3, 0:8, 0:11)
Branky hostů: Strnad 9, Blažek 7, Šercl, Kudrna, Štípek, Čech, Křišťan, Chrudimský. Asistence: Pražák 6, Blažek 3, Strnad 3, Čech 3, Šíba 2, Kovalyov 2, Štípek, Křišťan, Šercl.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka