Žákovské třídy sehrály další ligová utkání
pondělí 23. října 2017

Pětka neoslnila. Zato poražení osmáci si vysloužili chválu

Po jednom zápase s odlišnou úspěšností absolvovali mladší a starší žáci Letňan uplynulý víkend. Zatímco páťáci a sedmáci si poradili se Zbraslaví, šestka s osmičkou neuspěly v Třemošné. Navzdory vítězství byli však trenéři páťáků kritičtí, jindy hodně přísný kouč osmičky zase našel slova chvály. Víkend je však minulost. Tento týden už žákovské třídy opět čeká porce osmi mistrovských utkání.

Pětka vyhrála spíš pohodlně 

Páťáci v letošní sezoně nemají moc těžkých soupeřů a s tímto vědomím také přistoupili k domácímu zápasu se Zbraslaví. Třebaže nakonec vyhráli 9:6, trenér Jan Mišner měl k vystoupení spoustu výhrad.

"V letošní sezoně jsem od kluků neviděl horší výkon," začal své hodnocení. "Asi si mysleli, že to všechno půjde samo. Nebruslili, neměli dobrý pohyb. Dlouho jsme se trápili, až jsme se chvílemi strachovali o výsledek."

Pro Letce to sice bylo osmé vítězství v řadě, ale výsledkově také druhé nejtěsnější. Závěrečná třetina skončila remízou, což trenérům příliš radosti neudělalo.

"Nezbývá nám než se zase vrátit k poctivé práci a začít naplno makat," upozorňuje trenér Mišner. "Přesně to hned v novém týdnu na trénincích uděláme."

5. třída: HC Letci - Zbraslav 9:6 (2:1, 3:1, 4:4)
Branky domácích: Novotný 3, Surkov 2, Vítek 2, Maršík, Nerud. Asistence: Svoboda 2, Merenus, Walter, Kubeš, Novotný, Barninec

Šestka zažila třetinový kolaps  

Dvě třetiny drželi šesťáci krok na ledě Třemošné. V té třetí je zastihl totální kolaps, inkasovali pět branek a nakonec prohráli vysoko 3:9. Svěřencům Davida Pojkara se tak nepovedla odveta za porážku v prvním vzájemném zápase.

"Do druhé přestávky jsme hráli celkem dobře. Po ní přijde za stavu 3:4 první střídání a gól. Ve třetím další a je po zápase. Sesypali jsme se..." postěžoval si letňanský kouč. "Viděl jsem nekoncentrovanost hráčů, někteří dlouhodobě neprojevují zájem."

Trenér Pojkar mluví často pozitivně, tentokrát však na něm byla znát zloba. "Vstáváme v pět ráno, abychom viděli tohle? Třemošná se dala porazit," řekl. Letcům přitom dal pět gólů jeden a ten samý hráč. "Kdyby ho naši alespoň naháněli, ale některým to bylo jedno."

Kouč zároveň připomíná, že góly týmu většinou zařizuje jedna a ta samá formace a apeluje na ostatní hráče, ať k produktivitě přispějí. "Občas se někdo k tradičním střelcům přidá, ale jinak nic. Chci, aby se to zlepšilo."

6. třída: Třemošná - HC Letci 9:3 (2:2, 2:1, 5:0)
Branky hostů: Hynek, Neuhäusl, Šedivý. Asistence: Panýr.

Sedmička nastoupila v závěru 

Už třikrát po sobě sedmáci inkasovali jeden gól za zápas a tentokrát si smlsli výhrou 6:1 na Zbraslavi. Mužstvo jako tradičně podalo disciplinovaný výkon, který znovu potěšil trenéra Ladislava Kadaněho.

"Soupeř nebyl špatný, ale my jsme byli lepší, především po kombinační stránce," těšilo letňanského kouče. I tentokrát se mu hra líbila. "Hráči nejsou sobci, dávali si přihrávky, nehráli na sebe. Takhle to má vypadat."

Mrzí ho jediná věc, což se potvrdilo i o tomto víkendu. Letci se dlouho pokoušeli dobýt branku svého soka, kterého rozdrtili až pěti góly v závěrečné třetině.

"Tlačíme soupeře a necháváme ho stále ve hře velkou část zápasu, přitom mohlo být už dávno rozhodnuto. Ale jinak mám z toho dobrý pocit a jsem spokojený. Super," uzavřel svůj krátký komentář trenér Kadaně.

7. třída: HC Letci - Zbraslav 6:1 (1:1, 0:0, 5:0)
Branky domácích: Vosmík, Štípek, Mišovic, Godochkin, Britsky, Šrámek. Asistence: Mišovic, Tejkl, Štípek, Helus, Merenus, Flieger, Jelínek. 

Osmička prohrála se ctí 

Osmička sice prohrála v Třemošné 5:7, ale často kritický trenér Martin Uldrich měl tentokrát pro tým překvapivě slova chvály. Líbilo se mu nasazení i předvedená hra. 

"Po dlouhé době mohu říct, že se mi líbil výkon mužstva, které bojovalo od začátku do konce," prohlásil kouč. "Navzdory porážce to bylo mnohem lepší než třeba naše nedávné vítězství v Táboře."

Letci hráli se západočeským soupeřem vyrovnanou partii, nakonec rozhodlo několik individuálních chyb, což se výsledkově na skóre podepsalo. 

"To je pravda, ale ti kluci se hokej stále učí a já jim to neberu za zlé. Naopak konečně mohu ocenit, že se všichni snažili. A to je pro mě mnohem cennější," doplnil své hodnocení Uldrich.

8. třída: Třemošná - HC Letci 7:5 (0:1, 3:2, 4:2)
Branky hostů: Blažek 2, Vašíček, Strnad, Kalista. Asistence: Křišťan 2, Blažek, Kalista, Vašíček.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka