Žákovské třídy hrály celkem sedm zápasů
úterý 31. října 2017

Příliš velká tma... Sedmička přišla o odvetu kvůli orkánu

V dosavadní sezoně zatím našli jediného přemožitele, a tak se na bitvu v Poděbradech pořádně těšili. Jenže sedmáci si na ni musí ještě počkat, byť v neděli do lázeňského města odcestovali. Utkání totiž odložil silný orkán, který páchal škody napříč celou republikou a na tamním stadionu způsobil výpadek elektřiny. Přesto žákovské třídy v minulém týdnu sehrály celkem sedm mistrovských zápasů.

Pětka vítězila, ale výkony nenadchla  

Pětka ve čtvrtek urvala těsné vítězství 6:5 na ledě Mělníka a mohla tak odehrát jeden z nejvyrovnanějších zápasů dosavadní sezony. Nedělním triumfem 12:3 v Poděbradech si připsala už desáté vítězství v řadě.

Pokud byste ale čekala spokojenost u jejího trenéra, pak jste tentokrát vedle. "Naše výkony jsou hodně vzdálené od toho, jak bychom chtěli a měli hrát," hodnotil poslední klání Marek Horáček.

Co se mi nelíbí konkrétně? "Bohužel se po většinu času přizpůsobujeme soupeři, místo toho, abychom hráli svoji hru, kterou umíme soupeře přehrávat," postěžoval si. 

A už myslí na další utkání. Tento týden totiž Letce čeká Hvězda, jejich jediný dosavadní přemožitel. "Máme jí co vracet, tak věřím, že se na tento zápas všichni stoprocentně připravíme a že to bude hezký zápas z obou stran. Chceme se tím odrazit k lepším výkonům," přeje si trenér Horáček.

5. třída: Mělník - HC Letci 5:6 (2:3, 3:0, 0:3)
Branky hostů: Surkov 2, Vítek, Topol, Kurka, Kubeš. Asistence: Novotný 2, Vítek 2, Surkov, Kubeš, Walter, Barninec.

HC Letci - Poděbrady 3:12 (2:4, 0:3, 1:5)
Branky hostů: Merenus 3, Novotný 3, Vítek 2, Topol, Švec, Paškovskij, Surkov. Asistence: Merenus 2, Kurka 2, Kubeš 2, Novotný 2, Topol 2, Kofroň, Vítek, Maršík, Walter, Špaček. 

Šestka si i s bodem vysloužila chválu   

Šesťáci si protáhli čekání na výhru už na čtyři zápasy, ze dvou zápasů si totiž připsali jen bod. Nejprve ve čtvrtek podlehli doma 1:5 Veselí nad Lužnicí, v neděli pak remizovali 3:3 v Českých Budějovicích.

Tady je ale nálada trenérů ve srovnání s pětkou opačná. David Pojkar své svěřence i přes výsledkové zaváhání pochválil. "Naše hra se zlepšuje. A potvrdilo se to v obou zápasech," řekl.

Ve čtvrtek si Letci prohrál utkání špatným začátkem. "Hráli jsme špatně, ale postupně jsme se zlepšovali," líčil. Průběžný stav ho donutil zasáhnout do sestavy, kterou po zbytek zápasu stáhl na dvě formace. "Kluci přestávají být svázáni taktikou a a začínají hrát hokej. Ještě to bude nějaký čas trvat, ale už se mi to celkem líbí."

V sobotu naopak bod na jihu Čech ztratili. Dlouho totiž drželi dvoubrankový náskok, o který přišli nešťastně v závěru. "Dali jsme hráčům prostor, aby rozvíjeli svoji kreativitu, a zatím se to daří," uvedl kouč a k remíze dodal: "V Budějovicích jsme měli velkou převahu, devadesát procent času jsme byli lepší. Kdybychom soupeři odskočili o pět gólů, nikdo se nemohl divit, ale své šance jsme nevyužili a byli jsme potrestáni."

6. třída: HC Letci - Veselí nad Lužnicí 1:5 (1:4, 0:0, 0:1)
Branka domácích: Šedivý. Asistence: Porubský.

České Budějovice - HC Letci 3:3 (0:0; 0:2; 3:1)
Branky hostů: Hájek, Swietek, Vančura. Asistence: Ciolek, Vančura, Dvořák.

Sedmička zažila kanonádu i zbytečný výlet  

Sedmička zatím pohodlně kráčí svou skupinou a ve čtvrtek si na svou šňůru navlékla další korálek vítězství. Tentokrát to byla výhra rekordní - 31:2 na ledě Mělníka.

Trenér Ladislav Kadaně ale nechtěl toto klání příliš komentovat. "Nechci to nijak rozvíjet. Prostě jsme hráli proti slabšímu soupeři a byli po celý zápas lepší. Výsledek nijak nepřeceňuji."

To v neděli je čekala bitva jako řemen. Do Poděbrad se sedmáci hodně těšili, vždyť soupeři chtěli oplatit jedinou porážku, kterou zatím letos utrpěli. Jenže ke střetnutí nedošlo kvůli výpadku proudu, a tak bylo odloženo na neurčito. "Bylo to poprvé, co jsem něco takového zažil," přiznal kouč Kadaně.

"Pětka před námi ještě zápas odehrála, původně jsem myslel, že to zvládneme taky. Ale kromě nedostatku světla nešlo ani mrazení, led se dělal nasucho a byl hodně špatný," vyprávěl Kadaně. "Je to silný soupeř, na kterého jsme se hodně připravovali, proto jsem chtěl korektní zápas a ne nějakou bramboračku. Raději si počkáme, než hrát v takových podmínkách."

7. třída: Mělník - HC Letci 2:31 (0:7, 1:10, 1:14)
Branky hostů: Vosmík 6, Štípek 5, Hnízdil 4, Britsky 3, Jelínek 2, Merenus 2, Šrámek 2, Horáček 2, Tejkl 2, Bejček, Flieger, Svoboda. Asistence: Štípek 6, Šrámek 4, Horáček 4, Merenus 3, Bejček 3, Sitarčík 3, Mišovic 3, Helus 2, Liberda 2, Tejkl 2, Vosmík 2, Svoboda 2, Hnízdil 2, Jelínek, Flieger, Britsky. 

Osmička udržela výsledkový standard  

Osmáci v poslední době pravidelně střídají vítězství s porážkami a ne jinak tomu bylo i tentokrát. Zatímco ve čtvrtek porazili Veselí nad Lužnicí 7:4, v sobotu utrpěli debakl 1:7 v Českých Budějovicích.

"Veselí mělo úzký kádr oslabený o dva nejlepší hráče, kteří přestoupili do Budějovic," upřesnil letňanský trenér Martin Kotyra. "My jsme předvedli solidní výkon, měli víc šancí v předbrankovém prostoru a dokázali je využít. Celkově jsme měli zápas pod kontrolou, jen jsme jim zbytečně nechávali ujíždět jejich hráče."

V Budějovicích Kotyra jel na jih Čech s 12členným kádrem včetně dvou vypůjčených sedmáků. A Dominika Mišovice s Maxem Šrámkem jen a jen chválil. "Oba hráli velmi slušně," řekl a nezapomněl ještě na jedno jméno. "I když jsme dostali sedm gólů, nebýt našeho brankáře, bylo by jich mnohem víc."

Utkání bylo ovlivněno brzkým vyloučením Aleše Čecha do konce zápasu. "Je to jeden ze stabilních beků, my pak museli dohrávat na 11 lidí, z toho tři kluci byli o ročník mladší," dodal trenér. "Ale nutno říct, že soupeř vyhrál zaslouženě. Má širší soupisku a hrál daleko líp."

8. třída: HC Letci - Veselí nad Lužnicí 7:4 (1:0, 4:2, 2:2)
Branky domácích: Strnad 4, Chrudimský, Vašíček, Kudrna. Asistence: Čech 2, Stich, Strnad, Vašíček, Chrudimský, Czech.

České Budějovice - HC Letci 7:1 (0:0, 4:1, 3:0)
Branka hostů: Strnad. Asistence: Stich.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka