Z letňanských žáků nehráli jen sedmáci
středa 06. prosince 2017

Pětka i osmička braly body. Šestka se nemá za co stydět

S bilancí dvou výher a jedné porážky odehráli letňanští žáci víkend mistrovských zápasů. S výjimkou sedmé třídy, které byl zápas v Kutné Hoře odložen. Páťáci se stejným soupeřem zažili pořádnou divočinu, osmička po třech porážkách slavila vysoké vítězství nad Táborem. Jen šestka na body tentokrát nedosáhla. Nebyla však od nich daleko a obětavým výkonem alespoň potěšila svého trenéra.

Pětka prožila pořádnou divočinu

Už při pohledu na výsledky jednotlivých třetin lze vytušit, jakou divočinu zažili páťáci v Kutné Hoře. První část vyhráli 4:0, po té druhé to bylo 5:5. Až šest gólů do domácí sítě rozhodlo o vítězství 11:5.

"Ano, v první třetině jsme měli pár zajímavých akcí, ale žádný super výkon to nebyl. Soupeř párkrát ujel a nás podržel brankář," popisoval průběh bláznivého zápasu trenér Marek Horáček. 

Před druhou části nabádal tým k větší aktivitě a pohybu, místo toho jeho svěřenci přestali úplně bruslit. "Nesmyslně jsem pustili Kutnou Horu do tlaku a nechali ji srovnat. Jen díky našim gólmanům nešel soupeř do vedení."

A tak o druhé přestávce přišla chvíle na proslov v kabině. Sestavu kouč dokonce stáhl po deset minut na dvě lajny. "Pak jsme hráli, jak jsme měli hrát celou dobu. Byli jsme v pohybu, vytvářeli kombinační akce, hráli jsme jako tým a z toho pramenily góly." 

Své mužstvo Horáček varuje. "Musíme si dát pozor, abychom zůstali koncentrovaní po celý zápas." A dodává: "Chvílemi to někdy vypadá jako super zápas, ale pak najednou jako bychom nestáli nikdy na bruslích. Jsou to ještě děti."

5. třída: Kutná Hora - HC Letci 5:11 (0:4, 5:1, 0:6) 
Branky hostů: Vítek 4, Novotný 4, Walter, Kubeš, Merenus. Asistence: Merenus, Kubeš, Hlaváč, Surkov, Švec, Novotný.

Šestka prohrála se vztyčenou hlavou   

Šestce se předchozí víkend výkonnostně příliš nepovedl a trenér si vzal k hráčům proslov. Pomohlo to, třebaže nakonec Letci prohráli s Táborem na domácím ledě 2:3.

"Hned minulé pondělí jsem klukům na tréninku řekl, že už nikdy nechci, aby se opakoval zápas předtím," prozradil kouč David Pojkar. "Je vidět, že si to hráči vzali k srdci a proti Táboru si sáhli na dno."

Ocenil snahu navzdory porážce. Jeho tým prohrával už 0:3, ale dvěma góly ve třetí třetině se vrátil do zápasu a dokonce sahal po vyrovnání. "Jenže jsme v posledních dvou minutách neproměnili dvě šance do odkryté branky," litoval Pojkar.

Letňanští však nastoupil bez několika nemocných hráčů, další si při utkání zlomil prst. "Takže jsme to stáhli na dvě lajny, a málem to vyšlo. Celý tým výborně šlapal, líbilo se mi nasazení od všech kluků."

6. třída: HC Letci - Tábor 2:3 (0:2, 0:1, 2:0) 
Branky domácích: Hájek, Hynek. Asistence: Klíma, Ciolek.

Osmička slavila výhru nad outsiderem  

Osmáci si naopak dokráčeli pro hladké vítězství nad outsiderem z Tábora a po třech nezdarech konečně ukončili sérii porážek, když vyhráli vysoko 13:1. Trenéři však výsledek nepřeceňují.

"Už tam jsme vyhráli 7:1, navíc teď mi přišlo, že soupeř přijel v ještě okleštěnější sestavě," přiznal letňanský kouč Martin Uldrich. "Napovídá tomu i tenhle výsledek."

Tábor vzdoroval jen chvíli, už po první třetině prohrával o pět branek. "Podařilo se nám dát pár gólů, některé v předbrankovém prostoru z dorážek. Oni to po pěti gólech jako by zabalili. Pak už se to vlastně jen dohrávalo."

Jinak toho nebylo moc hodnotit. "Není třeba to dál rozebírat. Hráli jsme jiné zápasy, které nás doopravdy prověřily," uzavřel Uldrich.

8. třída: HC Letci - Tábor 13:1 (6:1, 3:0, 4:0)
Branky domácích: Blažek 2, Czech 2, Křišťan 2, Vašíček 2, Strnad, Jokl, Hrdinka, Šercl, Jebousek. Asistence: Vašíček 5, Křišťan 2, Blažek 4, Strnad 2, Czech.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka