Letci podlehli Kobře, chystají se na Vrchlabí
neděle 10. prosince 2017

Další derby bez výhry... Kouč si teď zadává osobní úkol

Ani na třetí pokus se letňanskému "áčku" nepodařilo porazit svého pražského rivala. Ve druholigovém derby doma podlehlo Kobře 3:4. Klíčovým momentem se stala 39. minuta, v níž Letci vyrovnali, jenže pár vteřin nato inkasovali rozhodující gól. "Ale ze všech tří vzájemných zápasů byl tenhle z naší strany nejpovedenější," uznal trenér Aleš Totter. Ve středu je na programu 25. kolo na ledě Vrchlabí.

Navzdory špatnému vstupu do sobotního klání se z něj stalo vyrovnané drama. Letci třikrát vyrovnali skóre, jenže ve třetí třetině nedokázali bitvu dotáhnout do šťastného konce, byť byli i díky dlouhé hře bez brankáře blízko vyrovnání.

"Prohráli jsme, ale se vztyčenou hlavou," hodnotil kouč Totter. "I když jsme minule na Kobře uhráli bod a byli blízko výhře, nejlepší herní projev jsme měli až teď. Byl to vyrovnaný zápas."

Pravda, budete-li srovnávat současné výkony s těmi ze září, najdete spoustu pozitiv. Letci už hrají vyrovnané partie s kýmkoliv, jejich hra má řád. Gólmani chytají ve formě, tak jak to naposledy předvedl David Pírs. Kolikrát chybí jen málo k tomu, aby Letňanští duel s papírovým favoritem překlopili na svou stranu. 

Ostatně asistent trenéra Jiří Černoch to v sobotu řekl jasně: "Ten tým je teď jinde, než byl před třemi měsíci."

Jenže v derby s Kobrou ještě něco málo chybí. V tom sobotním třeba domácí inkasovali dva góly před oběma přestávkami. "Jsou tam drobnosti, ale nemůžeme se pořád vymlouvat na nezkušenost. Asi nám prostě jejich styl hokeje moc nevyhovuje," přemýšlí Totter. 

I tak si mužstvo po bitvě vysloužilo od realizačního týmu slova pochvaly. A už se těší na středu.

Také s novou ofenzivní posilou Jiřím Hozákem, odchovancem Sparty, který letošní sezonu začínal v prvoligovém Prostějově. Právě odtud byl do Letňan uvolněn na hostování do konce ledna. A hned se při své sobotní premiéře uvedl vstřeleným gólem na 2:2. "Je to kvalitní hráč, který rychle zapadne do naší party," slibuje si Totter. 

A i on si dává jeden osobní úkol... 

Až příliš často totiž míchá s jednotlivými formacemi a hledá optimální složení. "Jenže kluci se potřebují víc sehrát, to bude teď nejdůležitější. Vím to o sobě a hodně se teď na to zaměřím. Nebudu už tolik točit s hráči, chci útoky hlavně stabilizovat."

Před zápasem s Vrchlabím je to dobrý nápad. Na první zdání může jít o oblíbeného soupeře, vždyť Letci s ním mají zatím stoprocentní bilanci. Ovšem nenechte se mýlit, teď půjde o úplně jiné utkání.

"Dvakrát s námi zažili ostudu, což nikdo nečekal. Budou namotivováni a budou se snažit nám to vrátit," varuje letňanský kouč. "Co na ně může znovu platit? Věřím, že pohyb. A doufám ve využívání šancí, tak jako se nám to dařilo v předchozích zápasech s nimi."

Zatímco Vrchlabí je ve skupině Západ páté se 37 body, Letci jich mají o dvanáct méně a těsně hájí 7. příčku.

Udrží ji i po středečním kole v Krkonoších?

24. kolo: HC Letci - Kobra Praha 3:4 (1:2, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Lojka (Prchal Voj.), 26. Hozák (Beran, Volek), 39. Honetschläger (Kotyra, Novák) - 2. Tuma (Novák), 20. Vokurka (Šteiner, Hlinka), 36. Jedlička (Chlapík), 39. Šteiner (Jedlička, Hlinka). Vyloučení: 4:3. Diváci: 160.

25. kolo: Vrchlabí - HC Letci (ve středu 13. 12. od 18.00)

Čtěte také

Podcast hokej zblízka