Žákovské třídy sehrály další soutěžní kola
úterý 16. ledna 2018

Čtyřka má za sebou premiéru. Slavily i pětka a sedmička

Hokejisté čtvrté třídy se dočkali soutěžní premiéry na velkém kluzišti. Desetikolová soutěž jim odstartovala o uplynulém víkendu a hned na začátek dala malým Letcům dva zápasy. Zatímco první prohráli, v tom druhém si vedli už podstatně lépe a mohli slavit první velkou výhru. Z bodů se radovaly pětka i sedmička, naopak šesťákům a osmákům se v předehrávaném utkání na jihu Čech nevedlo.

Čtyřka se rychle ponaučila  

Čtvrťáky čekala soutěžní premiéra na velkém kluzišti a hned měli ze všech tříd nejnáročnější víkend. V sobotu totiž sehráli duel se Zbraslaví, které podlehli 4:5, a v neděli se utkali se Slavií, kterou porazili 4:2.

Nováčkovská daň v prvním utkání byla znát, tým se ještě hledal a byl daleko od týmového výkonu. "Začali jsme špatně, kluci si mysleli, že kdo bude víc tahat puk a držet ho déle na hokejce, ten rozhodne zápas. Takhle to ale samozřejmě nejde," řekl trenér Martin Uldrich.

"Byla mezi hráči špatná komunikace, protahovali střídání. Začali si to ale postupně uvědomovat," dodal letňanský kouč. Před nedělním utkání proto musel reagovat a s týmem absolvoval důležitou poradu.

Proti Slavii to mělo účinek, hráči zlepšili předchozí nedostatky a ze sobotní prohry si vzali ponaučení. "Za nedělní výkon musím kluky pochválit. Podali super výkon," těšilo Uldricha. 

Před následujícími koly zůstává pozitivní. "Možná jsme mohli odehrát víc přípravných utkání, ale postupně se budeme zlepšovat a bude to dobré," myslí si o svém mužstvu.

4. třída: HC Letci - Zbraslav 4:5 (1:0, 2:2, 1:3)
Branky domácích: Plaček 2, Prunner, Šmuk. Asistence: Hladký.

Slavia Praha - HC Letci 2:4 (1:1, 1:1, 0:2)
Branky hostů: Bosák, Liemann, Polka, Prunner. Asistence: Šimek, Burda, Pojkar, Liemann.

Pětka si dodala sebedůvěru  

Už na devět utkání v řadě protáhli páťáci sérii bez porážky. A tentokrát to odnesly Poděbrady, které Letci rozdrtili poměrem 14:1. K jasnému vítězství nakročili pěti góly už v první třetině.

"Kluci odehráli zápas velice slušně," hodnotil sobotní klání jeden z trenérů Jakub Kučera. "A i když se jednalo o slabšího soupeře, drželi se toho, co po nich chceme. Viděl jsem výkon odmakaný na sto procent," těšilo ho. 

V prostředním dějství jeho svěřenci přidali další čtyři branky, třetí třetinu vyhráli 5:1. Trenéři přitom vyhlíží už další duel, který bude ze všech nejtěžší. Letce totiž čeká Hvězda - jediný přemožitel, jenž je letos už dvakrát porazil.

Kučera věří, že si optimismus přenese tým i do následujícího víkendu. "Hvězdě máme co vracet, konečně nás zase čeká hodně silný tým," těší se kouč. "Snad si dobrý výkon přeneseme i do dalšího zápasu."

5. třída: HC Letci - Poděbrady 14:1 (5:0, 4:0, 5:1)
Branky domácích: Novotný 3, Surkov 3, Svoboda 2, Kurka 2, Vítek 2, Hlaváč, Topol. Asistence: Novotný 3, Vítek 2, Kubeš 2, Hlaváč 2, Kurka 2, Svoboda 2, Špaček, Surkov, Barninec, Nerud.

Šestka zažila zápas "blbec"    

Šesťáci po třech zápasech bez porážky nestačili na České Budějovice, kde si předehráli původně únorové utkání. Jenže tentokrát zažili takzvaný den "blbec", kdy se jim nedařilo absolutně nic. 

Vědu z toho nakonec nedělal ani trenér David Pojkar a sportovně uznal porážku. "Nic se nám nepovedlo, nebruslili jsme, nedokázali dávat góly, prostě nic. Takový zápas se občas stane, musíme na to zapomenout."

I on za svou kariéru podobné momenty zažil, takže svému mužstvu nic nevyčítal. "Ne že by tam někdo něco extra kazil, spíš jsme selhali jako tým a nedokázali se z toho vzpamatovat," vyprávěl.

V neděli si Letci alespoň spravili chuť přátelským utkáním s Hvězdou, kterou na jejím ledě porazili 10:3. "Kdybychom takhle hráli i v sobotu, tak jsme vyhráli. Ale na kdyby se nehraje," uzavřel stručně kouč Pojkar.  

6. třída: České Budějovice - HC Letci 5:2 (3:1, 2:1, 0:0)
Branky hostů: Panýr 2. Asistence: Porubský 2, Hynek.

Sedmička si vychutnala pomstu   

Sedmáci neprohráli už osmkrát po sobě a nic na tom nezměnilo ani domácí klání s Poděbrady, které Letňanští vyhráli 5:3. Tímto vítězstvím zároveň vykročili do poslední třetiny své soutěže.

Byl to šťastný vstup, vždyť právě s Poděbrady měli jako s jediným soupeřem bilanci 0 výher - 2 porážky. Teď jim vyšla dokonale odplata a mohli si tak vychutnat cenné dva body. "Bylo to těžké utkání, ale zvládli jsme ho velmi dobře," liboval si trenér Ladislav Kadaně.

Úspěchu podle něj napovídaly už poslední tréninky, ve kterých prý mužstvo šlapalo na sto procent. "Až na jednu pětiminutovku jsme byli po celou dobu lepší. Nepředržovali jsme puky, netahali jsme to dozadu, hráli jsme aktivně. Přestože to bylo velmi vyrovnané."

Poděbrady sice přijely jen v deseti lidech, ale zhruba polovinu z nich tvořil starší ročník. "Ti starší kluci byli fyzicky zdatnější, což se na ledě projevilo. O to víc mě těší, že jsme si s tím poradili," doplnil Kadaně.

7. třída: HC Letci - Poděbrady 5:3 (2:1, 2:2, 1:0)
Branky domácích: Brytski 2, Flieger, Sitarčík, Svoboda. Asistence: Horáček 2, Hrdinka, Helus, Brytski, Mišovic, Flieger.

Osmička podala nejhorší výkon   

Osmička se posledních pár týdnů nachází ve výsledkovém útlumu, z posledních pěti zápasů vyhrála jen jednou. A tentokrát utrpěla vysoký debakl 2:11 na ledě Českých Budějovic.

Nový trenér Frank Kučera označil výkon z toho střetnutí za nejhorší od svého nástupu. "Většina hráčů si dělala, co chtěla. To je nepřípustné," ulevil si. "Bohužel je těžké chtít po klukách, aby vydrželi hrát naplno celý zápas, když na něj jedeme v 11 lidech, jeden dostane trest do konce utkání a další se zraní." Posledních 12 minut Letci dohrávali v devíti.

Jeho parta má přitom před sebou náročný víkend, v němž poměří síly se silnými soupeři - Plzní a pražskou Slavií. Trenér Kučera si přeje jen jedno: "Abychom na to, co se stalo v Budějovicích, rychle zapomněli a co nejlépe se připravili na další víkend."

Má k tomu ovšem jeden dodatek: "Tihle kluci si musí uvědomit, že bez pořádné dřiny nic nepůjde. A nejsem si jist, jestli si to všichni skutečně uvědomují." Proto pro jistotu hned v pondělí naordinoval mužstvu těžký bruslařský trénink.

8. třída: České Budějovice - HC Letci 11:2 (3:1, 4:1, 4:0)
Branky hostů: Czech, Strnad. Asistence: Kudrna.

Čtěte také

Podcast hokej zblízka